Očista dočista

    0


    Nové jaro, nová challenge #stovkavbreznu a nové já?

    Miluju jaro, kdy se všechno po zimě probouzí, šeď mizí, objevuje se svěží zelená a vzduch krásně voní. Je to další období po skoro zapomenutých lednových předsevzetích, kdy si říkáme, že se sebou musíme něco udělat.

    Já jsem lednová předsevzetí proválela na Bali a bylo mi to tam všechno tak nějak fuk. Ale víc než měsíc po návratu cítím, že už to tak jedno není a určitě se budu cítit líp, když na sobě malinko zapracuju. Běhat do challenge budu, to je jasné, ale chtěla bych se i trochu pročistit, protože cítím, že to tělo potřebuje.
    Nejsem úplně 100% detoxová (že bych pila jen šťávy, to ne), ani dietová, tak jsem přemýšlela co teda jako budu dělat. Mám ráda značku Weleda a tak jsem s radostí uvítala, když otevřeli svůj první obchůdek v Praze. Otevřeli ho v Lidické ulici na Andělu, což je fakt super, protože to k nim mám asi tak pět minut a mohla bych tam být opravdu každý den, jak je to tam příjemné. Najdete tam celé spektrum výrobků a taky velice sympatickou slečnu kosmetičku, se kterou jsme si moc hezky popovídaly a já se pak mohla lépe rozhodnout.
    Výsledek tedy je, že zkouším jejich březovou šťávu a jako doplněk jsme vybraly březový sprchový peeling, který vyhlazuje a regeneruje pokožku.


    Březová šťáva napomáhá organismu při vylučování škodlivých látek a její pravidelné užívání lze přirovnat k oživující zdravotní kůře. Chutná docela příjemně, není to nic hrozného. Hlavní účinek je, že se pak z těla vyplavují  nejrůznější usazeniny přirozenou cestou. Flavonoidy obsažené v březových listech působí mírně močopudně a podporují tak očistnou kůru, která se projeví zdravou a odpočatě vyhlížející pletí, což byl také účel. 
    Když se zapojíte do naší challenge #stovkavbreznu, můžete březovou šťávu od Weledy  také vyhrát.

    Nechci mít jen pročištěné tělo, ale chci, aby to bylo vidět i navenek, proto také peeling.
    Březový peeling obsahuje voskové perly z karnaubského a včelího vosku, které šetrně odstraňují odumřelé buňky, zatímco vitální buňky jsou chráněné. Jemné cukerné tenzidy pokožku čistí a meruňkový olej zabraňuje vysoušení kůže během sprchování.


    Protože březová šťáva odvodňuje, musím zvýšit příjem tekutin, nejlépe vody. Zakazuju si tedy pití kávy, což pro mě bude docela boj, ale chci to zkusit. Omezím i pití čajů, maximálně nějaké bylinkové. Na black list by měl přijít také alkohol, to jsem taky ochotná podstoupit. Udělám jen jednu výjimku – babi s dědou slaví v půlce března diamantovou svatbu, což je 60 let, tak to snad každý pochopí, že si s nimi musím v kruhu rodinném připít J
    Když už jsme u toho zvýšeného příjmu tekutin, tak to znamená nejen vodu pít, ale také jí dodávat pokožce. Na to už mám delší dobu vyzkoušený mandlový hydratační krém, který lze použít na den i noc. Je velice jemný a neparfémovaný. Dodává pleti vlhkost a právě se skvěle hodí v období se zvýšenou potřebou hydratace. Jeho základem je čistý mandlový olej.


    S pani kosmetičkou jsme se dost dlouho a zajimavě byvily o celkovém přístupu k různým čistícím kůrám a detoxům. Pokud do něčeho podobného chcete jít, neměli byste být nemocní nebo čerstvě po nemoci, brát antibiotika, či mít problémy s ledvinami. Těhotným ženám se to také nedoporučuje.
    Podpořit celý proces můžete již zmíněnou zvýšenou hydratací, peelingy a masážemi. Pokud si masáže děláte sami, dbejte vždy na to, abyste prováděli krouživé pohyby směrem k srdci, kvůli toku lymfy a krevnímu oběhu.
    Pokud máte zkušenosti s lymfodrenáží, napište mi do komentářů, protože to je něco, co bych taky chtěla zkusit a v březnu přidat ke všem už zmíněným krokům.
    Mým cílem je hlavně cítit se líp, mít dobrý pocit sama ze sebe a když se ztratí nějaké to kilčo, budu jedině ráda. K tomu nesmím samozřejmě zapomínat na kvalitní spánek, jídlo a tak dále. Pravidelné běhání do challenge #stovkavbreznu, jóga, posilování taky udělají své.
    Tak mi držte palce a hlavně mě v tom nenechte samotnou, jo? J