Ochutnávka

    0

    Tak tu máme pořádný teploučko.
    Blíží se nám Nike běh a já už si dokonce byl pro pověstné černé startovní triko. Po loňských zkušenostech  s vedrem  pořadatelé zvolili novou barvu triček ale černou tu čekal málokdo :))
    Ale uvidíme  materiál je velmi tenounký a vzdušný a potisky přijatelné 🙂
    No ale o tom to vlastně ten dnešní zápisek není.
    I když trošku taky je . Je to o vedru a běhání.

    Na dnešek pondělí hlásej rekordní teploty . Všude varujou, že budou překročeny teplotní rekordy.
    A tak jako serfař čeká na svojí vlnu i já sem si říkal to je moje příležitost si vyzkoušet jaké to je běhání v extrémních podmínkách . Jeden závod je vyhlášený svými teplotami a ne nadarmo je považován  za jeden z nejtěžších. Proč si tedy nezkusit malou ochutnávku v lepších  podmínkách i když  u nás  extrémních. Ano ráno sem si zabalil batoh (vzor12) a odpoledne poběžím z práce.
    V práci pohoda klimatizace dělá svoje a ani netuším co je venku. V poledne vykouknu ven ale horký vzduch z pece mě zase zatlačí dovnitř. Koukám na předpověď ano teplota stoupá a v 16,00 bude TOP 🙂 40st :))
    16,30 kontrola vodu mám (a dneska bude asi potřeba) a vyrážím.
    Start je značně nesportovní tělo reltivně vychlazeno na 26st . Ale stačí pár minut a horký vzduch dělá svoje.
    Jo na sluníčku je docela šílené peklo. Po dvaceti minutách se mi poprvé začíná vařit krev 🙂
    Nechápu jak v těhle podmínkách může někdo běžet celej den. Zkouším vodu ale ta se okamžitě se syčením odpaří z patra .) Konečně se tělo prohřálo. Stačí trošku přidat a tepovka letí nad 160 což dneska je moje maximalní hranice. Za ní je pásmo zatmění. 🙂 Kde a jak vysoko to jsem radši moc důsledně nezkoušel .
    Dneska dokonce byla super vysoká setrvačnost tepovky . 160 rikam vydejchám přejdu do chůze a ona si tepovka letí dál a až po chvíly chůze se zastavuje na 168 a neochotně zase pajdá dolu:)
    Stíne kde jsi 🙂 Stín je dneska můj nejlepší kamarád . Možná taky jen díky  stínu který se občas někde vyskytl jsem to přežil. Fakt to nechápu jak se v tom dá běžet déle, rychleji a dále ?
    No přiznám pár okamžiků na hraně se zatměním sem zaznamenal :)) ale jak jinak si to vyzkoušet co snesu 🙂
    No třeba se to na nike bude hodit.
    Domu dorážim stylem 30s pomalej běh 90s chůze a finální kopec jsem si řikal přece nezastavím i při chůzi abych to přežil (jen sem zpomalil) takže mám osobák v rychlosti a to 15min/km.
    No přežil jsem . Extrém jsem si lehce ochutnal a k běhání za horka získal patřičný respekt 🙂
    No nezkuste si to když takhle teploučko je jednou za pár let 🙂

    ps: večer když v telce vysílaj zprávy o  extrémních teplotách a dosažených rekordech se  usmívám.
    Hlasatel hlásí horko vrcholilo kolem 17té hodiny . Lidé by neměli na sluníčku dělat žádnou fyzicky náročnou činnost .  … no prostě v duchu zářím, totiž já pako v tom přes hodinu běžel :))