O víkendu se po čtrnácté rozběhne Pohár Pražských Běžeckých Nadějí

    0

    O víkendu 8. a 9.dubna se roztočí kolotoč běžeckého seriálu pro děti a mládež Pohár Pražských Běžeckých Nadějí, který se stal nedílnou součástí nejen Prahy, ale i okolních krajů. Závody zařazené do PPBN vyhledávají závodníci z Berouna, Kladna, Staré Boleslavi, Kolína a dalších větších či menší měst v okolí Prahy. 

    Hned první běžecké kroky zavedou závodníky a závodnice na Jižní Město, kde se v sobotu 8.dubna uskuteční 6.ročník závodu Jarní běhání (dříve Běh Jižním Městem). Pořadatelé pro závodníky připravili omezenou startovní kapacitu 500 startovních čísel, pěkné běhavé tratě, diplomy, medaile a zajímavé věcné ceny. První pohárové kategorie startují v 9.30. Celým běžeckým programem bude provázet slovem a vtipem skvělý moderátor Vojta Novotný. 

    Druhý den 9.dubna se pohár přesouvá o kousek dál a to na Přespolní běh nad Modřanskou roklí. I tento závod je tradičním účastníkem našeho poháru a rok od roku se jeho popularita zvyšuje. V loňském i letošním roce museli pořadatelé omezit svoji startovní kapacitu pouze na 400 startovních čísel. Tak neváhejte a přihlašte se dokud je čas.

    Díky tomuto pohárovému supervíkendu, kdy se uskuteční hned dva velmi oblíbené závody každoročně zařazované do PPBN, museli pořadatelé poháru trošku organizačně zasáhnout. „Nechceme mladé závodníky honit po závodech, přetěžovat je a rodičům komplikovat víkend cestováním jen po závodech, ale i přes to jsme se přeci jen rozhodli zařadit oba závody. Vážíme si každého pořadatele, který do toho jde s námi a tak jsme je nechtěli o pohárovou účast ochudit. A tak v případě, že se někteří rozhodnout absolvovat jak Jarní běhání tak i Přespolní běh nad Modřanskou roklí, budeme horší z bodovaných výsledků škrtat.“ řekl hlavní organizátor poháru Tomáš Linhart. „Jinak náš pohár se od předešlých ročníků neliší a každoročně na konci budeme vyhlašovat vždy prvních pět v každé kategorii, kteří se mohou těšit na fajn věcné ceny, poháry, diplomy a medaile.“

    Díky panu Janu Cerhovi ze společnosti Tiskdo1000.cz a grafičce Janě Jiravové z QG Design budete moci poprvé v historii našeho poháru potkávat náš plakát. Tak snad se Vám bude líbit. A cíl pro letošním rok? Přinášet radost všem zúčastněním, mnoho sportovních zážitků, medailí, pohárů, pohárových bodů a třeba najdete Běžeckou Naději.

    Celý pohárový ročník 2017 je zařazený do projektu Českého olympijského výboru – ČESKO SPORTUJE, který se snaží podporovat zdraví životní styl v České republice.