O Krušovický soudek

    0

    Je tomu rok co mě na tento závod namlsal velký BUBO :))
    Prej ” poslední dva km jsou z kopce a končí to v pivovaru :))”
    Jako běžet z kopce a ještě do pivovaru to je výzva  když k tomu  přidáme, že ten pivovar jsou Krušovice tak to prostě musím.
    Nojo jenže loni jsem kvůli bolavé noze nemohl a se slzou v oku to musel odpískal. Letos jsem se už na to připravoval a šetřil  se  přece si takovou  událost nemůžu nechat ujít.

    V pátek se mi práci ptaly co prej chystám na víkend . No odpovídám “sobota opočívám a v neděli  běžím s klukama na pivo ” :)) To nebudeš sportovat ? Říkám no jen to pivo :))

    Sobota pozdě večer . Venku někdo začal  na zítřek uklízet venku rachotěj plechy a slyším jak nám voda bubnuje na okna . Taky někdo vypnul kotel  teploměr padá dolu 🙂
    Neděle ráno. Budík nemilosrdně pípá venku mrholí na teploměru něco kolem 6 st. Budím spoluběžkyni chvíli hraje divadlo a nakonec zůstává v pelechu. No nic jedu sám tohle mě nerozhodí je to můj závod 🙂
    Nádraží klasicky nestíhám Pavel kupuje lístky a na peroně se potkáváme s  Advidem a dalšíma které znám spíš od vidění . Jasně  jedeme všichni  vlakem,  na pivo se přece autem nejezdí :))
    Na nádraží už čeká autobus co nás veze k tělocvičně jsme mezi prvníma a tak dostáváme  super čísla .
    Avid stojí předemnou a fasuje číslo 11 :)) jeje moje čislo . Já nevěřícně koukám a fasuju číslo 12 (kua co mi to pripomíná ) říkám super prémijové číslo . Teď zas kouka divně ta pani  protože o prémijovém číslu ví asi svoje ale to zas já pochopim až později  🙂 Pavlik nechce 13 a pouští dva lidi nenapadne před sebe dostává patnácku. :)) Něco se kolem děje nejakej starší organizátor říká a ukazuje na nej “to je on”  Pavel má asi průser  :))

    S postupujícím časem se tělocvična plní a plní  docházejí plátěná čísla  na řadu přichází dotištěná čísla :))
    No dochází dokonce i na ručně psaná čisla. I přes to počasí je učast vysoká 🙂
    No čas se chýlí je potřeba se převléct vyměnit týmové triko iThinkBeer.com a vyrazit. volím kraťasy tilko a triko s krátkym na hruď špendlim magickou dvanáctku. Honza prej  už doběhl tak teď je řada na mě :))
    Pavel se mezitím šel proběhnout, vrací se přehodnocuje a  převléká se do dlouhých kalhot a bere bundu 🙂
    Čekáme na start  občas mám pochybnosti o správné volbě oblečení a vedrem to opravdu nebylo :))
    START !!
    Rána jak z děla  málem sem se lekl. Kam tak všichni letí ?? Asi maj velkou žízeň 🙂
    Moje taktika je jasné chytit se na konci a jistit to aby se nikdo neztratil :))
    No běžíme zima ale je docela slušná začínaj mě fialovět ruce :)) a co víc něco má tíží.
    Ať už jsme za vesnici  potřebuju klidnej strom :))
    Konečně .
    Ztráta dalších míst v pořadí ale běží se mi podstatně lépe. Za mnou ještě někoho vidím je to dobré nejsem poslední . Ruce mi začínají červenat teplota se ustálila a vlastně je super počasí na běh 🙂 Trať je docela dobrá  lidí málo no  paráda. Začínám se snažit  dotahovat ty přede mnou . No moc mi to nejde. Nakonec jeden kousek získávám . Přede mnou červená bunda ale drží se :)) teď je kousek po silnici a docela z kopce tak to pouštím ale evidentně to dělaj i ti přede mnou. Tohle je ta výhoda že neběžím sám a o něco  jde :)) Pořád mě někdo táhne teď to byla slečna v červeném :)) konečně na 13km se začne ohlížet :)) To znám teď to přijde 🙂
    Dotahuju plejtvám silama ale mám málem  další kousek. Nakonec běžíme spolu  až téměř do cíle a každý chvilku tahá pilku :)) (Díky.. Díky) Mě docela slušně rozbolelo koleno a začínam chodit, trošku to povolí a tak přichází na řadu indián. .
    No kde je ten kopec dolu už jsme skoro na 18km  kluci už sou v cíli divný je že mi nejdou naproti  ale asi to pivo, asi to pivo :))
    Najednou se to láme to sem nečekal tak trochu je to víc z kopce než jsem vůbec tušil . Tady to  ani nejde pustit pokud se nechci někde rozbít a nohy začinaj z kopce docela bolet  kdo by to čekal 🙂
    Taky už chápu že naproti by mě šel jen slušnej blázen :))
    Se slovy možná  stihnem  lepší čas se mi červená  bunda začíná vzdalovat. Ten kopec dolu je nekonečnej . Poslední zatáčka a cílová brána sbíram poslední zbytky sil a vbíhám do pivavaru .
    Digi mi fotí cilovou fotku a to prej bude drahý :)) čekal na mě dlouho v té zimě 🙂 Diky Digi 🙂
    No a pak už přichází samá pozitiva Pivo, Pivo, Párek :))

    Všichní jsou vysmátí a v naprosté pohodě prostě super závod.
    Konečně vyhlášení a my se dovídáme  co že to ten Pavel provedl .Už ho vyhlašují jako 3000 cáteho učasníka v historii závodu vyhrává  baterii  Krušovické 12ky  Honza by z nás měl radost 🙂

    No a co dodat ? Příští rok je už teď jistej .