Night Run Most – AVON běh 2016

    0

    Sobota 13.8.2016

    Bohatý sportovní program v Mostě zahajují dětské závody RWE Kids Cup. Následuje Bosch Family Run, v rámci kterého se jdu s Augustýnkem rozklusat. S neběžeckým kočárkem je to paráda. Hlavně ten stodevadesátimetrový výběh :-D.


    Z hlavních závodů dnes neběžím desítku, ale pětku, protože pod ní spadá speciální kategorie #blogRUN, v níž po splnění podmínek startuji.

     


    V půl deváté nás, více než tři sta účastníků, vybíhá na trať AVON běhu na pět kilometrů. Protože ještě není úplná tma, tak si nakonec neberu čelovku. Někde zhruba na prvním kilometru mě překvapuje celkem brutální stoupání :-o. Někdy je prostě asi lepší raději dopředu nevědět, co vás čeká :-D. Ale jinak je ten Šibeník v Mostě celkem super věc :-). Baví mě to tady na něm. Při průběhu pasážemi vedoucími pod stromy nalézají uplatnění ony čelovky, co jsme měli mít… Ještě, že jí má ten běžec přede mnou :-). No nic, jen ať si namelu. Dobře mi tak :-).

    Po okruhové části v parku sbíháme zpět do centra k 1. náměstí, přičemž máme možnost si užívat pohled na nádherně osvětlené okolí s dominantou Hněvína. Takhle za tmy je ten Most celkem pěkné město :-).

    Před cílovou rovinkou nás čeká navíc jedna krátká kopečková odbočka a je to za námi. V cíli je pak pro každého závodníka připravená medaile a bohaté občerstvení (ovoce, sladké pečivo, kokosová voda, …).


    Vzhledem k tomu, že jsem doběhla jako celkově čtvrtá žena a že se tu díky cenám od Bohemia Chips zcela netradičně oceňují i ti, kteří skončili na bramborových pozicích, což je mimochodem moc hezká myšlenka :-), mohlo by se zdát, že bych i bez ohledu na jakékoliv další kategorie tedy měla mít bednu jistou. Navíc mi výsledková tabule potvrzuje prvenství v blogerské kategorii. Jenže jisté v životě není téměř nic… 🙂

    Než odstartují desítkáři stihnu vyklusat. Ten proudící dav světýlek je prostě úžasný :-). Převléknu se, najím se, Gustík se vyřádí na trávě a lavičkách u divadla.

    Když pak nadchází okamžik vyhlašování výsledků a já se chystám jít na pódium, přečte moderátor překvapivě místo mě jméno někoho jiného. Ptám se tedy organizátorů proč. Neví… nicméně pod pódiem dostávám medaili do ruky a krabici čokoládových tyčinek jako kompenzaci. Hm, super :-/ :-). Tak teď alespoň vím, jak se cítila Kristýnka po loňském Night Runu v Olomouci :-D.

    Když pominu ten nevydařený závěr s vyhlášením, tak to jinak bylo hezké :-). Běhejte noční běhy, jsou fajn ;-).