Na kafe #6

    0

    #nakafe mělo teď trochu pauzu. Ale fotky z kavárny Egon Schiele Café v Českém Krumlově už v mobilu déle ležet nechtěly. Můj milovaný Krumlov a moje oblíbená kavárnička. Jen jsem si tam naposled nedala kávu, ale výjimečně zelený čaj. I když bych ve městě pětilisté růže ráda poznávala více nových míst, tak se stejně skoro pokaždé vracím sem. 

    Má to tady neopakovatelnou atmosféru načichlou uměním. Ideální kombinace na odpoledne je zajít na nějakou zajímavou výstavu do galerie Egon Schiele Art Centum  a pak na kávičku dolů. V létě se dá sedět i venku na příjemném a roztomilém dvorku nebo před vchodem a pozorovat cvrkot na ulici.
    Uvnitř se uvelebíte v pohodlných křeslech, každé je jiné. Připadáte si jako v obýváku nějakého známého malíře, na stěnách visí abstraktní malby, zajímavé fotografie, obklopují vás starožitné skříně, sošky a květiny.

    Ve vzduchu se vznáší duch samotného Egona, který je s Krumlovem úzce spojený. V rodišti své matky trávil hodně času nejen v dětství, ale i v dospělosti. Tento svérázný umělec se ale se svými akty mladých dívek a bohémským stylem života nesetkal u místních občanů s pochopením a byl v podstatě z Krumlova vypuzen. Zanechal po sobě ale kromě aktů i spoustu krásných obrazů města a krajiny, které rád pozoroval z výšek okolních kopců nebo ze zámecké věže.
    Egon Schiele
    Vás ale určitě nikdo a nic z Krumlova nevypudí. Naopak, díky neopakovatelné atmosféře při procházkách malebnými uličkami a posezení u kávy třeba právě u Schieleho, se sem budete zajisté rádi opakovaně vracet.