Můj běžecký rok 2013

    0

    Kdo nebilancuje, jako by ani nebyl. Moc toho k bilancování není, ale budiž.

    Závody: 0. Big fat zero, jak říkají Američané a spol. Poprvé od roku 2001 jsem se nepostavil na start ani jednoho závodu. Svým způsobem je to ostuda, ale prostě jsem nechtěl jít na závod si jenom tak připsat čárku. To ještě neumím. A umět nechci.


    Kondice: taky nic moc. Pořád uběhnu desítku s prstem v nose (je to metafora, samozřejmě!), asi i patnáctku, takže nějaký zbytek kondice tam je. Ale pochopitelně to nejde srovnávat s tím, co jsem si pod tímhle slovem představoval ještě loni.

    Kilometry: prostě nevím. Třeba 1500? Po tisícovce jsem je přestal počítat, ale moc jich už od té doby nepřibylo.

    Zdraví: kupodivu celkem dobré. Který rok jsem naposledy nebyl zraněný? Tedy ve smyslu, že jsem nemusel vynechat žádný běh ze zdravotních důvodů? Už ani nevím. Ale samozřejmě to má souvislosti s malým číslem v kolonce kilometrů.

    Ambice: vlastně nevím. Ještě bych chtěl uběhnout jeden dobrý maraton, ale moc dobře vím, že ty návraty jsou stále těžší a těžší.

    Celkový dojem z roku 2013: skvělý. Povedla se mi (aspoň v mých očích) věc, na níž mi záleželo, a to je pro mě nejpodstatnější. Když to vezmu kolem a kolem, byl to pro mě vlastně jeden z nejlepších běžeckých roků. Díky všem, kdo mi k tomu pomohli.