MOTHER’S DAY: HEALTHY CHEESECAKE

    0
    Krásné pondělí!
    Já dneska (snad úspěšně) složila první zkoušku letního semestru a tak je na čase se podělit o včerejší experiment, kterým byl zdravý citronový cheesecake pro maminku ke Dni Matek A protože se výjimečně povedl víc, než bych čekala, rozhodla jsem Vám na ten můj experiment poskytnout recept.  Příprava je naprosto jednoduchá (což dokazuje i fakt, že jsem to zvládla i já, absolutní kuchařský ignorant) a většinu surovin najdete 100% doma. A byl tak dobrý, že když jsem ráno otevřela ledničku, abych ho před snídaní vyfotila, zjistila jsem, že přes noc už se do něj někdo pustil… co říct, zdravému mlsání nikdo neodolá!

    Na korpus potřebujeme:
    šálek ovesných vloček
    100g mandlí
    70g másla
    Na náplň potřebujeme:
    500g měkkého odtučněného tvarohu
    250 ml – 12% kysané smetany
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    Citronové aroma / kůra z citronu
    1 lžíce medu
    + čerstvé ovoce na dozdobení

    Postup:
    1) Rozmixujeme mandle a ovesné vločky v robotu. Rozehřejeme máslo a vše smícháme dohromady na hmotu. Dortovou formu
     vyložíme papírem, směs dáme na dno a pečeme na 10 minut na 180 stupňů. 
    2) Mezitím smícháme všechny ingredience na náplň v míse a ručním šlehačem našleháme. Můžete použít i vaničkový tvaroh,
     směs je pak trochu řidší, ale i tak se dobře upeče. Po vyjmutí korpusu z trouby nalijeme směs do formy, uhladíme do rovna
     a pečeme dalších 40 minut na 180 stupňů. 
    3) Necháme vychladnout, ozdobíme čerstvým ovocem a dáme ideálně přes noc do ledničky (a nebo sníme rovnou, protože i tak
     je to evidentně moc dobrý, ha!).