MilesovKa(p)

    0

    Už dlouho jsem měl tento závod v hledáčku, letos navíc konstelace vyšla naprosto skvěle, rodina mě propustila, počasí se vydařilo a potkal jsem soustu přátel. Tento závod pořádá na svatého Václava sportovní oddíl Spona Teplice. Letos  byl už 11. ročník. Běží se z Teplic na Milešovku, trať má být 17,5km ale Garmin mě naměřil o kilák méně. Kus je po silnici, kus terénem a teď pozor, skoro pořád je to do kopce. 🙂 Cesta je ale naprosto luxusní, ty výhledy se neomrzí.

    okolí startu v Teplicích

    na startu

    už je vidět kam běžíme

    já v tom vidím ňadra

    výhledy z Milešovky v cíli

    Sportovní výkon jsem nepodal nejlepší, předběhli mě skoro všichni, v závěrečném výstupu na Milešovku mě  dokoce Jana Š. chůzí předešla a přestože na občerstvení pod kopcem jsme byli spolu, nahoře byla o víc jak o minutu  dřív. Budu muset potrénovat chůzi do kopce.

    Skončil jsem 93. z 231 závodníků, ale v tom byli i turisti co startovali ráno v 9:00, vrchařskou prémii závěrečného kopce jsem zvládl dokonce v 108. čase. Celé mi to trvalo 1:44:21 (vteřinka chyběla k dokonalosti).

    Organizace závodu byla na výbornou, v ceně startovného byly dvě občerstvení na trati a třetí v cíli, tam jsme navíc dostali i bagetu a poukaz na kofolu.

    Zpátky k autu jsem běžel, kochal jsem se krajinou a zvolna vyklusával a i když to bylo skoro pořád z kopce, tak mi to trvalo o osm minut víc, než nahoru do kopce. V hlavě mě vrtá hříšná myšlenka na další ročník, běžet zpátky domů (+78km, Milešovka, Vratislav, Třebenice, Hazenburk, Libochovice, Mšené – lázně, Radešín, Kmetiněves, Černuc, Velvary, Kralupy nad Vltavou, Dolánky, Klecánky, Bohnice a jsem doma)

    no uvidíme 🙂