MAMINY RUN Olomouc, 3.10.2015

    0

    Sobota 3.10.2015

    Po půl roce Olomouc znovu hostí MAMINY RUN, nikdy nekončící štafetový běh maminek celou Českou republikou. Oproti tomu březnovému se však koná v Bezručových sadech, kde nás čekají čtyři okruhy. Po trati se prohání maminky s kočárky i bez kočárků, sledge hokejisté na vozíčcích. Jiné maminky s dětmi tady pro změnu drandí na koloběžkách. Je to příjemná akce rodinného charakteru.

    Jak si tak probíhám parkem naskočí mi v hlavě nový termín “single mamina”, což vede k polemizování nad tím, jestli je horší být “single mamina” nebo jenom “single”. No dobrý no. To jsem tomu zase dala.

    Najednou na mě nějaká maminka ukáže prstem a zvolá: “Tahle maminka je nejlepší!” Tak to by mi Radim nikdy neřekl. Singlistka si přidává další dva okruhy na přeběhání smutku.


    Po skončení MAMINY RUNu se s Augustýnkem přesouvám na nedaleký atletický stadion abychom se ještě podívali na Běh kolem Moravy, který tu dnes také probíhá. I účast v tomto závodě jsem zvažovala, ale na ty naše severozápadočeské přespoláky to nemá. Už se na ně zase těším.

    Po běžcích přichází na stadion baseballisté. Prostě takový hezký nenáročný sportovní den.