Málková a Boketta znovu zářili při Újezdské Sově

    0

    Sobotní dopoledne přilákal závodníky a závodnice do Klánovického lesa na 11.ročník Běhu o pohár starosty aneb Během za Újezdskou Sovou. Už pár minut po otevření registračního stanu bylo jasné, že letošní ročník bude okolo hranice účastnického rekordu.

    DSC_9897

    Jako první pohárová kategorie se na trať dlouhou 800 metrů vydala přípravka děvčat ročník narození 2005 a 2006. Na startujících bylo vidět, že mají velkou chuť závodit, poprat se o pohárové body i se všemi nástrahami, které čekaly na trati. Jako první do cíle doběhla Terezie Táborská z ASK Slavia Praha a po čtyřech vítězstvích a jednom třetím místě si upevnila vedení v průběžném pořadí poháru. Druhá skončila oddílová kolegyně Kateřina Solníčková a třetí doběhla Anna Vosecká z pořádajícího oddílu ŠSK Újezd nad Lesy. Mezi chlapci stejné kategorie si k jednomu druhému místu a třem vítězství přidal i to čtvrté Václav Dlabač z Atletiky Stará Boleslav. Druhý doběhl znovu domácí závodník z ŠSK Újezd nad Lesy Mikuláš Jan Kára a třetí Adam Hořejší z Lán.

    DSC_9864

    Anička Málková při doběhu do cíle

    Pro mladší žákyně a mladší žáky byl při Újezdské Sově připraven taktéž jeden okruh o délce 800 metrů. I zde vítězství patřilo největší favoritce. Všech 16 pohárových bodů za vítězství si na své konto připsala Šárka Somrová z AC Tepo Kladno. O 11 vteřin zpět skončila Lucie Poppelová z FZŠ Chodovická a třetí Monika Florová z ŠSK Újezd nad Lesy. Mezi mladšími žáky si pro sebe vítězství urval Dominik Gnip z Atletika Jižní Město. Druhý doběhl loňský vítěz PPBN 2015 kategorie přípravky Petr Vokoun a třetí místo zbylo na Filipa Hrouzka z FZŠ Chodovická. Díky výsledkům, které se v kategorii mladších žáků urodili se maličko zamíchalo i průběžné pořadí PPBN 2016, které tuto kategorii ještě udělá velmi zajímavou až do posledního závodu.

    Na starší žákyně i žáky čekala trať o proti mladšímu žactvu dvojnásobná tj. 1 600 metrů a čekalo se jak zvládnou svůj závod jedni z největších favoritů letošního celkového hodnocení Anička Málková a Nico Boketta. Mezi žákyněmi to nakonec dopadlo podle očekávání. Anička Málková si doběhla pro páté pohárové vítězství v řadě a se svým typickým úsměvem proběhla cílem. Druhá skončila Lucie Zvolánková z SK Aritma Praha a třetí Markéta Kramolišová z SK Aktis Praha. Stejný scénář se odehrál i v kategorii chlapců Nico Boketta si doběhl pro páté pohárové vítězství v řadě a upevnil si tak vedoucí pozici v průběžném pořadí poháru starších žáků a taktéž v soutěži nejlépe bodujícího kluka. Druhý tentokrát doběhl Martin Helmich z ŠAK Novoborská a třetí Vít Málek z SK ZŠ Jeseniova.

    Na nejdelší pohárovou trať dne 3 300 metrů se vydali čtyři dorostenci a osm dorostenek. Mezi dorostenkami zvítězila berounská Klára Stýblová před druhou v pořadí Annou-Marií Hejnou z Silvini-Madhus a třetí skončila Tereza Svobodová ze Spartaku Praha 4. Mezi dorostenci padl Černý Petr tedy čtvrté místo padlo na Tomáš Jirsu. Třetí doběhl Tomáš Lipenský z týmu S.O. Pišišvorové, druhý skončil David Ruda z ŠSK Újezd nad Lesy a vítězství z Újezdské Sovy si odvezl David Štros z USK Praha.

    V mezičase se na trať vydal i závod – Běh pro radost, který je pro všechny, kteří s běháním začínají, popobíhají nebo pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet jaké to je vyběhnout na závodní trať. Na startu 800 metrů dlouhého závodu panovala příjemná nálada, ale hned od výstřelu bylo jasné, že běží „na krev“ :-). Jan Souček do toho šlápnul a udělal si náskok dobrých 20 až 30 metrů. Bohužel za polovinou trati mu došly síly. V tu dobu stále druhý Tomáš Linhart z týmu BěžeckéNaděje.cz se začal postupně přibližovat až předběhl Jan Součka. Nebyl by to správný hlavní organizátor Poháru Pražských Běžeckých Nadějí, když by tento závod nevyhrál. Nakonec se to podařilo a Tomáš proběhl vítězně cílem.

    Každý kdo se v sobotu přišel na závody podívat určitě vehementně fandil, povzbuzoval a užíval si pěkné souboje od startu až do samotného cíle nebo mohl ochutnat skvělé občerstvení nebo nasát příjemné závodní atmosféry ze skvěle zorganizovaného závodu. Jen škoda, že nepadl účastnický rekord, ale 452 startujících je taky pěkná porce.

    Újezdská Sova byla posledním jarním závodem Poháru Pražských Běžeckých Nadějí 2016. Pohár bude pokračovat až 10.záři Během babího léta v Dolních Počernicích.

    Kompletní výsledky závodu

    nejmenší dětipřípravkažactvodorost, muži, ženyběh pro radost