Léto patří teniskám

    0



    Miluju léto a miluju tenisky, které k němu patří. Na večerní courání po náplavce to chce prostě něco pohodlného. A hlavně dnes už není nic divného na tom, když si vezmete tenisky třeba k sukni. Tak se pojďme mrknout na naše dva hroké tipy.
    Nedávno jsem oslavila 31. narozeniny (no comment) 🙂 A tak jsem si udělala radost a pořídila nové botky Nike Air Sock Racer Ultra Flyknit, které se taky narodily v roce 1986. Přesněji řečeno jejich první verze.

    Myslím, že se k sobě docela hodíme, neboť jak hlásá slogan, i po těch letech jsou pořád tak trochu bláznivé. Ani já si občas nepřipadám zrovna dospěle a místo toho, abych na třídích srazech ukazovala fotky dětí, tak spíš zvu své spolužáky na různé tréninky 🙂

    Věk je jenom číslo a tak jsou tyhle krásky (já i boty) pořád in ;-). Dneska v nich děláme parádu v městských ulicích, ale v době svého vzniku byl tento původně běžecký model bez tkaniček určen na maraton. Byl samozřejmě vyroben z jiných materiálů než dnes, ale celkově tak trochu napřed. Ale nyní jsou samozřejmě tyto minimalistické botky ještě vylepšené. Hlavní výhodou je svršek udělaný technologií Flyknit, který je neuvěřitelně lehký, prodyšný a příjemný na noze. Nosím je nejradši bez ponožek. Přes nárt jsou dva pásky z umělé kůže pro zpevnění. Podrážka, ve které najdete legendární tlumení Zoom Air pod patou, je nařezaná “horkým nožem”, takže je skvěle ohebná a fakt se v nich příjemně chodí. Jen mi dovolte malé doporučení. Kupujte je o půl čísla nebo o číslo větší. Jsou totiž hodně těsné. 
    Máme je s Barčou obě dvě a určitě je na našich nožkách uvidíte přes léto často.
    U druhého horkého tipu opět zabrouzdám do historie. Ještě o něco dříve přišlel na svět model Cortez. Název odkazuje na španělského dobyvatele Aztéků Hernána Cortése. Původní název byl totiž Aztec, což mělo spojitost s olympiádou v Mexiku v roce 1968. Ale kvůli právům na název ho musela společnost Nike změnit. V roce 1972 byl oficiálně na trh uveden model Nike Cortez, který se stal ikonou. Letos tedy slaví krásné 45. výročí. Autorem designu není nikdo jiný než spoluzakladatel firmy Nike Bill Bowerman. 

    Opět původně běžecký model, který byl v polovině sedmdesátých let nejprodávanější, si získal srdce všech milovníků tenisek a dnes ho vídáme už jen v ulicích měst. Dost se proslavil také na stříbrném plátně. V několika filmech a seriálech se do něj obula například herečka Farrah Fawcett, ale asi nejznámnější spojení je s filmem Forrest Gump. 
    Pro ženy se Nike Cortez vyrábí od roku 1974 a první verze se jmenovala Senorita Cortez. Tak co, holky, líbí? 🙂
    Farrah Fawcett a Senorita Cortez
    Forrest Gump
    Nike Air Sock Racer Ultra Flyknit
    Nike Cortez