LEG DAY INSPIRATION + VIDEO

    0
    Ahoj ahoj!
    Menší pauza během zkouškového znamená jediné – více času na trénink! A tak jsem se rozhodla, že už mě nebaví pořád jen cvičit ve fitku na strojích s obrovskou zátěží a že zkusím něco jiného – nakombinovala jsem na první pohled „obyčejné cviky“ na posílení nohou, které zná každé dítě, jež alespoň párkrát navštívilo hodinu tělocviku + jeden cvik, který jsem viděla na internetu a chtěla vyzkoušet jeho řekněme efekt. Světe div se, z těch pár jednoduchých cviků mě nohy bolely skoro 5 dní a namožená šlacha / vaz / sval (ale asi spíš ta šlacha) na zadní straně stehen mě pomalu nenechala ani sednout, aniž by mi nepřipomněla, že jsem jí dala zabrat víc, než je zvyklá. Tělo dostalo šok, ze kterého se pěkných pár dní dostávalo a mně se znovu potvrdil jeden fakt – pokud dlouhodobě cvičíte určité cviky, musíte čas od času vyzkoušet úplně jiný trénink. Tím dosáhnete maximální efektivity. A platí to ať cvičíte ve fitku nebo doma podle videí. Konec konců, tenhle trénink můžete jet jak bez závaží, tak doma, na zahradě, ve fitku… kdekoli.
     A zvládne ho vážně každý. 

    Trénink:
    15x lunges
    15x sumo squats
    15x split jumps
    10x single leg lift /each leg/
    15x jumping squats
    Wall sit 
     
    3-4 série 
    tj.všech 6 cviků = 1 série.
     Každou sérii se snažte cvičit bez pauz, ta je vždy po 6.cviku ?
     
    Tentokrát nemusím vysvětlovat jak cviky cvičit, protože je všechny najdete dole ve videu. Nejdůležitější je nejít koleny přes špičky. Ne vždy se to asi povede, obzvlášť u těch skákacích výpadů a dvojnásob  pokud dopadáte na nerovný povrch (ale zase tím trénujete trošku core a balanc). Každopádně snažte se na to myslet ? Komu vadí skákací cviky, zařaďte místo nich jakoukoli jinou variantu výpadů a dřepů.
    Pro silový trénink zvolte co nejtěžší závaží, cvičit můžete ale i s vlastní vahou (nebo třeba flaškou vody).
    Video jsem natáčela narychlo a v trochu bojovných podmínkách, proto tam chvílema nemám hlavu ? … ALE budu moc ráda, pokud mi řeknete Váš názor a úplně největší radost mi udělá každý jeden jediný odběr, ha ❤