Leden čas dárků … a technické kontroly..:)

    0

    Normálně televizi skoro vůbec nesleduji.. ale v období vánočních svátku se nedalo uniknout. Koukal jsem s rodinou na (neskutečně slabé) pohádky v duchu známé Cimrmanovi frustrační kompozice, kdy se prvek očekávání střídal s prvkem zklamání:)… a v přestávkách mezi pořady jsem se dozvěděl, že nejlepší dárky, které potěší staršího muže jsou pochopitelně přípravky Corega na zubní náhrady, kloubní výživa Proenzi 3+, nebo Klokan.. Korunou všeho bylo pro mě zjištění, že to po čem starší muži touží úplně nejvíc je Prostenal, a pokud to není Prostenal, tak je to Prostenal Forte:)..

    Naštěstí.. naštěstí jsem byl podobných dárků ušetřen. Rodina ví, že já za nejlepší kloubní výživu [jako správný rolnický syn:)] považuji ovarové kůže nebo pečené vepřové koleno:) a že pivo a alkohol jsou jediná uznávaná anestetika:).

    Nicméně, jsem zodpovědný starší muž, který má trochu nezvyklého koníčka.. a tak každý rok v lednu pro získání zdravotních potvrzení podstupuji celkem důkladnou “technickou” kontrolu. Moje obvodní lékařka je (díky ji za to!) je velmi pečlivá a tak nejen, že mě proklepe, poslechne a celkově vyšetří, ale natočí mi EKG, udělá mi velmi detailní rozbor krve, moči i stolice:).. a můj urolog (Dr. Ptáček) mi k vyšetření mého “ptáčka”:) udělá navíc všechna související vyšetření včetně sono břicha.. Připadám si jako staré embéčko na stanici technické kontroly:). Možná je to zbytečné, ale já jinak (zatím-ťuk-ťuk) k lékaři nechodím.. a tak mám aspoň dobrý pocit, že jak podvozek, tak i motor a karosérie zatím vyhovují a můžu se účastnit svých oblíbených závodů..

    ——- malá odbočka ————
    [Teď vážně.. Pokud je vám víc jak 40-45, určitě, určitě doporučuji absolvovat pravidelnou technickou kontrolu:).. Pokud je vám jako mně 50+, tak si myslím, že je to téměř nutnost… Už jen pro váš klid.. Stát se může cokoliv, ale aspoň má člověk dobrý pocit, že něco nezanedbal]
    ——- konec odbočky ———–

    K těm dárkům. Nevím, jak u vás, ale u nás je to těžký.. Slovy Zlatana Ibrahimovice.. “Co bych kupoval svoji manželce za dárek? Vždyť má všechno! Má Zlatana!” 🙂

    Tak pochopitelně, stejně může uvažovat moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko..:).. Co by mi měla kupovat za dárek? Vždyť mám ji! :).. A tak nakonec takové ty nejlepší “běžískovské” dárky si člověk stejně koupi sám.. Například výbavu na TGC 360 degrees..[např. ultra lehký Žďárského vak, 230g (nepotáhnu přeci stan), atp.].

    Nebo nový komutační batoh, do kterého se dá složit i oblek! Čekám, že mi dorazí každou chvíli! :)..
    video zde

    Ovšem, když přijde řeč na závodní bágl, je ticho.. Pohledem na požadavky na povinnou minimální výbavu na 360 degrees — namátkou: 3l vody s sebou, oblečení, jídlo, stan/ždárák, atd. by bylo celkem logické, abych si koupil nějaký nový, lehký, expediční běžecký batoh.. Jenže.. jenže.. moje “černé pivo” se mnou absolvovalo už tolik.. to mu přeci nemůžu udělat! A tak přemýšlím, co přivážu zespoda, co ze strany, co dám dopředu, co dozadu.. Abychom i tohle dobrodružství mohli absolvovat spolu.. Ta vazba a vděčnost věcem, které mi sloužily a pomáhaly.. mi přijde celkem zásadní (i pro úspěch takového podniku). Vidím to jako paralelu k tomu, že člověk nehledá neustále tu nejmladší a nejatraktivnější partnerku.. Stejně jako ve vztazích, tak u běžeckého báglu vnímám ty společné chvíle, zážitky, krize a vítězství..:)

    Všemu zdar! Našemu úsilí, plánům.. a ultra zvlášť!

    12:)
    PS. Přes víkend plánuji testovat nové úpravy “černého piva”.. Je to fakt vymazlený batoh. Myslím, že se to posunuje správným směrem..:).