Květákové placičky

    0

    Taky máte z dětství traumata spojená s jídlem? Já jich mám ze školky několik, teplé mlíko se škraloupem, dušená mrkev a květákový mozeček.  Stačilo to ucítit a můj žaludek už stávkoval.  Mlíko nepiju a dušenou mrkev už mi naštěstí nikdo nenutí. A ke květáku jsem cestu nakonec našla, trvalo to 30 let. V květákových placičkách totiž ani zdaleka nepřipomíná mozeček ze školní jídelny.

    kvetak1
    k salátku místo bagety – ideální

    rozpis je cca na 12 placiček

    • 1 květák
    • 2 lžíce kokosového oleje
    • 1/3 hrnku nasekané petrželky
    • 3 stroužky česneku
    • římský kmín
    • 1/2 lžičky soli a pepře
    • 2 vejce
    • 150g strouhaného parmezánu
    • protein (to když to chcete mít jo zdravé)

    Postup:

    1. Květák nastrouháme na struhadle nebo rozmixujeme. Dáme do utěrky a vymačkáme z něj vodu, pak necháme cca 20 min odstát.
    2. Květákovou rýži smícháme s kořením, petrželí, rozmačkaným česnekem, parmezánem, proteinem a vajíčky.
    3. Ze vzniklé hmoty tvarujeme placičky a pečeme na 200°C 35-40min dokud nezhnědnou.
    4. Easy-peasy – hotovo 🙂

    kvetak2