kros na Slezanu a Mořkovský zajíc

    0
    Rosťa Trávníček se prohání po Mořkově a je z toho parádní výsledek, obsadí 1. místo v kategorii a celkově 4. místo. Jeho čas na této zvlněné trati 37:55 není vůbec špatný. Aby toho neměl málo, dá si ještě dostavení na Slezan, kde ho čeká vyhlášení a ocenění za celý loňský ročník v běžeckém poháru FM. 
    Velká část týmu se sejde na Slezanu, abychom odstartovali jarní sezonu a podrobili se prvním testům  po zimní přípravě. Konkurence je zde velká, počet závodníků na hlavním startu dosahuje skoro počtu 200 levých a pravých běžeckých bot, to bylo něco! Ale teď vážně, hlavní favorit Jakub Zemaník má o pozornost vystaráno, stejně tak početná skupina závodníků v kanárkově žlutých dresech. Po startu se na trati moc dlouho nemačkáme, nejhorší pasáž je do prvního stoupáku, kde se tvoří tzv. špunt, po této technické pasáži je už trať širší a lze snadněji předbíhat. Holky mají 4 kola, kluci bojují na dvojnásobné délce. Z Pepa teamu nejlépe odstartuje Jarda Vernarský, Lila Trávničková si skvěle zazávodí při letošní premiéře a v cíli lze pozorovat velká spokojenost z výsledku. Je z toho 1.místo. Její rivalka a kamarádka Helča Czeczotková celkově ztrácí 12 sekund, takže o těsné boje letos nebude určitě nouze.
    A jak to vypadalo mezi námi chlapáky? 🙂 Jardu jsem škubnul na konci prvního kola a snažil jsem se propracovávat dál v pořadí. Netušil jsem, že mám za sebou Lukáše, toho jsem si všiml teprve v dalším cca. 930m dlouhém kole. Vladan vše pozoroval s odstupem, kontrolovaným tempem. Jakmile se startovní pole natáhlo a bylo obtížnější udržet se rychlejších soupeřů, opět jsme se promíchali s mladými dravci, kteří nám dávali kolo. V polovině závodu jsme se v rámci týmových soubojů prohodili s Lukášem, což vydrželo až do cíle. V mírném dešti nám fandili okolní diváci a týmový fotograf Filip. Jeho počínání je k zhlédnutí v galerii.
    A jak dopadlo naše snažení? 3720m/7440m
    1. v kt. Trávničková Lila 17:09
    2. v kt. Šindelek Daniel 27:56 ( ve výsledcích má PT, ale oficiálně už by měl hájit barvy MK Seitl)
    5. v kt. Krejčí Lukáš 30:54
    12. v kt. Husánik Robert 31:20
    7. v kt. Vernarský Jaroslav 33:40
    10.v kt. Pecha Vladan 43:57
    Na úvod sezony určitě povzbudivá účast i výsledky. Doufejme, že nám vydrží nadšení a zdraví, abychom se mohli během roku zlepšovat a užívat si běhání.