Krčský les připravil zajímavé Podzimní běhání

    0

    V sobotu 15.října se v Krčském lese uskutečnilo už deváté Podzimní běhání při kterém se i letos rozdávaly body do Poháru Pražských Běžeckých Nadějí 2016.

    Už od ranních hodin to vypadalo s počasím zajímavě. Startovní listina čítala přes 300 přihlášených závodníků a závodnic a tak jsme se všichni těšili na pohodové závody. Jako první se na trať dlouhou 1 300 metrů vydaly mladší žákyně. Tak jako v několika předchozích závodech nenechala Šárka Somrová na pochybách a jednoznačně si doběhla už pro šesté pohárové vítězství a dostala se do průběžného vedení kategorie mladších žákyň. Na druhém místě doběhla Natálie Millerová z SC Radotín a třetí Monika Florová z ŠSK Újezd nad Lesy. Stejná trať čekala i na mladší žáky. Nejrychleji oněch 1 300 metrů proběhl Dominik Gnip z pořádajícího oddílu Atletika Jižní Město, druhý skončil Pavel Vinduška ze Staré Boleslavi a třetí taktéž domácí závodník Matěj Bednář.

    dsc_1255

    Ještě o něco delší trať 1 900 metrů v podobě jedné třetiny hlavního závodu mužů byl připraven pro starší žákyně a starší žáky. V kategorii žákyň si všechny ostatní soupeřky „namazala na chleba“ Anička Málková z SK ZŠ Jeseniova a druhou Martinu Fořtovou z TJ LIAZ Jablonec porazila o 27 vteřin a s úsměvem si doběhla pro vítězství. Třetí skončila Markéta Kramolišová z SK Aktis. Mezi žáky si velký triumf odvezli z Krčského lesa závodníci pořádajícího oddílu. Na prvním místě skončil Nico Boketta a druhý oddílový kolega Petr Novák. Třetí pak doběhl Vojtěch Matuška z ŠAK Novoborská.

    Nejmladší pohárová kategorie Přípravky kluků a holek se v sobotu mohla těšit na jeden okruh o délce 650 metrů. V kategorii holek o vítězství rozhodla pouhá půlvteřina. Vítězství vybojovala Terezie Táborská před druhou Kateřinou Solničkovou (obě z ASK Slavia Praha). Deset pohárových bodů připadlo třetí Kristýně Hadrbolcové z ŠSK Újezd nad Lesy. Kluci měli stejnou trať, jen rozdíly mezi závodníky byly dvouvteřinové. Vítězství vybojoval Marek Vandírek z domácího Atletika Jižní Město, druhý skončil lánský Adam Hořejší a třetí taktéž Hořejší ale tentokrát Ondřej ze ski-team.cz.

    Nejdelší pohárovou trať, 3 800 metrů, dne okusily dorostenecké kategorie. Čtyři statečné dorostenky čelily výzvě doběhnout v co nejrychlejším čase do cíle. Nejlépe se to podařilo Tereze Svobodové ze Spartaku Praha 4, druhá skončila Klára Stýblová, třetí Anežka Šímová a čtvrtou která dokončila závod byla Kateřina Deutschová, která si díky čtvrté pozici pojistila průběžné páté místo hodnocení běžeckého poháru a jen bod ztrácí na Báru Stýblovou. Dorostenci se na startu sešli také jen čtyři, což je pro nás trošku zklamání. Na druhou stranu si všichni přišli na zajímavé pohárové body, které mohou při posledním závodě rozhodovat. Vítězství si z Podzimního běhání odvezl Šimon Šilhavý z ASK Slavia Praha, jen o tři vteřiny zpět doběhl Michal Boudník z TJ Dukla Praha, třetí pak Jan Červenka z SK Vinohrady a čtvrtý David Ruda z ŠSK Újezd nad Lesy.

    Sice v průběhu závodu začalo trošku pršet, ale ani to závodníkům a závodnicím nevadilo v bojích o nejvyšší příčky. Závody proběhly v důstojné atmosféře za účasti velkého počtu náruživě fandících diváků. „Podzimní běhání je velmí příjemným závodem, který má své místo v kalendáři Poháru Pražských Běžeckých Nadějí.“ řekl pořadatel poháru Tomáš Linhart.

    Do konce pohárové sezóny zbývá už jen jeden závod, kterým bude DVOJNÁSOBNĚ bodovaný Podzimní běh Olympu, který je zároveň Přeborem Prahy v přespolním běhu žákovských, dorosteneckých, juniorských, mužských a ženských kategorií. Tak se těšme jak se nám díky velké porci bodů zamíchá konečné pořadí pohárového ročníku 2016.

    KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ZÁVODU