Karlštejnská tlapička 55 km | 2. místo

    0

    Nastavuju budík na čtvrtou hodinu ráno a tvrdě usínám. Lucka se mnou třese se slovy “neměls vstávat?!” Rychlý pohled na telefon, 5:17! Dopr…, dopr…, ach jo. Vlak, kterým jsem měl vyrazit do Karlštejna odjíždí za 5 minut. První myšlenka padá na auto, ale pak kouknu na další spojení bus+vlak, které vychází prakticky časově stejně, bez nutnosti ranního Monte Carla v zatáčkách nad Černošicema. Snídaně se scvrkává na tyčinku a házení věcí na sebe. Do camelu nasypu čtyři lžičky soli, ionťák a vylezám do mrazu na bus. Ve vlaku trochu relax a protažení.


    Na nádraží platím 50 Kč startovné, dostávám itinerář pro kontroly, srovnám batoh a vyrážím se 40 minutovou ztrátou na první startující. Z tohodle vlaku jsem jediný běžec, prostě tak trochu exot na jinak především pěším pochodu. Cesta ubíhá rychle, nikde nikdo, jen údolí Berounky a hřeben Brd se probouzí do slunečného rána.
    Občas někoho předběhnu. Největší skupinku pěších předbíhám na 10. km před stoupáním na hřeben. Tempo zatím držím kolem 5:40 takže spokojenost. Lehké přehoupnutí přes brdský hřeben u Stožce a následuje dlouhé klesání do Dobříše. Na další kontrole zjišťuji přibližně 5. místo. Dobříší probíhám už na potvrzeném 4. místě, ale taky trochu zpomaluju při neustálém rozhlížení se po hospodě s kontrolou a taky mlsám nějaké dobroty.

    Následuje úsek k Mníšku pod Brdy, cesta vede krásnými lesy, neustále příjemně stoupá a občas i potkám místní běžce na ranním tréninku. Těsně před kontrolou v Mníšku dobíhám třetího, který si mě vzápětí dobírá, když u kašny doplňuju vodu, že takhle ty přede mnou nechytím… Nejprudší stoupání na Skalku profuním a vím, že nyní je to už prakticky jen z kopce. Vzdálenost Maratonu mám kousek přes 4 hodiny s 1000 m+.
    Těsně před poslední kontrolou v hospodě U zrzavého paviána předbíhám druhého. Na následujícím silničním úseku se drží asi 200 m za mnou a tak po 50 km zvyšuju tempo na 4:30, pěknej kvapík až do Zadní Třebáně. Tam se promotám přes nádraží a lávku a hurá do posledního výšvihu, který končí za odměnu parádním výhledem na Karlštejn. Pak už jen následuje proběhnutí přes davy turistů, občas kontrola přes rameno, zda nebude nutný cílový sprint a doklusání zpět k nádraží v Karlštejně do cíle.
    V cíli čistý čas 5:18:28 a druhé místo. První byl Josef Rajský s čistým časem 5:15 (časy jsou mírně jiné od oficiálních, u mě je rozdíl dán mezi časem registrace a skutečným vyběhnutím). Při následném cílovém občerstvení a cestě do Prahy kecáme o běhu a o Šutru, který nás oba čeká za tři týdny.

    Tlapička byla pěkná, i když ze začátku bylo trochu moc silnice. Nebyla žádná krize, běželo se tak jak jsem plánoval a zase jsem se podíval někam, kde jsem to neznal… Díky KČT Trilobit Barrandov!

    55,2 km / 1200 m+ / 5:45 min/km
    Strava aktivita a mapa zde.

    Výsledky a cílová fotogalerie zde:

    Poháry dle doběhu:
    1. Rajský Josef
    2. Hendrych Jakub
    3. Trunda Michal
    4. Mondri Petr
    5. Větvička Jiří
    Nejrychlejší žena – Strnadová Alena

    Výsledková listina:
    1. Rajský Josef – 5:17
    2. Hendrych Jakub – 5:21
    3. Trunda Michal – 6:00
    4. Mondri Petr – 6:31
    5. Strnadová Alena – 6:53