Jizerský ultratrail

    Léto, to jsou výlety a dobrodužství. A ultratrail, to je vlastně takovej delší a drsnější výlet. 19. července se v Josefově dole, v místě zvaném příhodně Peklo, konal 1. Ročník Jizerského ultratrailu, závodu s parametry 68km, +2490m. Babice měli ve dvousetčlenném poli startujících hned 5 zástupců a babické dresy byly vidět nejen na trati, ale i (a to je důležité) v cíli.

    Nejen délka závodu, ale zejména velmi teplé počasí prověřili fyzické a morální síly závodníků, odměnou všem bylo, že během jednoho dne navštívili to nejlepší z Jizerek – vodopády na Desné, Mariánské schody, močály Umrlčí cesty, malebnou Jizerku, legendární Knejpu, divoké údolí Štolpichu, bedřichovský hřeben i Josefodolskou přehradu. Růžovým sadem to procházka nebyla, ale členové SK Babice si ji (díky zodpovědné tréninkové přípravě a dodržením rad našich ultračlenů a členek) všichni velmi užili, spíše než by ji jen přežili, což se do výsledků promítlo následovně: Martin Knol (11. v kategorii a 21. celkově – Martin má skvělou sezónu, závody sází jeden za druhým a vždy s kvalitními stabilními výsledky), Jaromír Vicari (18., 37. celkově – třetinu trasy absolvovala v sandálech, ale po Pardubicích nás jeho experimenty již nepřekvapují) Petr Jirásek (26. v kategorii, 68. Celkově, 1. Ultra, gratulace!), Pavel Fenyk (3. v kategorii, 83. celkově, tj. bedna pro SK Babice) a Renata Kořínková (5. v kategorii, 113. Celkově, taky první ultrazkušenost). Nesmíme zapomenout na babické, kteří se podíleli na organizaci: trať perfektně označila Kristýna Hájková (určitě nejlépe označená trať ve střední Evropě) a obsluhu hned dvou ze čtyř občerstvovaček zvládli na jedničku Petra Zárubová s Láďou Gáškem.
    Všichni zúčastnění tento velmi sympatický podnik se skvělou organizací a příjemným doprovodným programem doporučují k zařazení do Vašich termínovek.

    text: Renata Kořínková

    Další fotky od Michaela Dobiáše zde.

    http://www.jizerskyultratrail.cz/