Jarní běh Olympu spláchl déšť, ale i tak se bojovalo o pohárové body

    0

    První středa v měsíci květnu byla dnem konání 12.ročníku Jarního běhu Olympu 2016. Tradiční závod Poháru Pražských Běžeckých Nadějí, který se už několik let koná ve skvělém sportovním areálu Centra sportu Ministerstva vnitra.

    Den před i po závodě jako malovaný. Modré nebe, sluníčko sem tam nějaký ten mráček, ani teplo ani zima. Bohužel v den závodu se vše spiklo proti pořadatelům, závodníkům i divákům. Od rána vše skrápěl déšť, teplota taky nic moc. Bohužel se s touto nepřízní museli vypořádat pokud chtěli bojovat o pohárové body.

    Už kategorie nejmenších dětí napovídaly, že letošní ročník nebude o nějaké extra velké účasti. I přes nepřízeň se na start všech pohárových kategorií postavilo celkem 129 odvážných závodníků a závodnic.

    jbo_2016

    Hned v první pohárové kategorii přípravce dívek na trati 630 metrů si pro prvenství skvělým stylem skoro start/cíl doběhla Kateřina Šebrlová z SK Aritma Praha a připsala si na své konto prvních 16 pohárových bodů. Druhá skončila Kateřina Solníčková z ASK Slavia Praha a třetí místo brala oddílová kolegyně Terezie Táborská. Mezi chlapci na stejné trati byl nejrychlejší Václav Dlabač ze Staré Boleslavi a třetím vítězstvím ze čtyř závodů si pojistil průběžné první pohárové místo. Druhé místo si z Jarního běhu Olympu odvezl lánský Adam Hořejší a třetí místo vybojoval Honza Hurdálek z Atletika Jižní Město.

    Na mladší žákyně čekala ve středu dvojnásobná trať 1 260 metrů. I zde si s počasím a nástrahami trati nejlépe poradila mimopražská závodnice běhající za AC Tepo Kladno. Šárka Somrová zvítězila v čase 4 minuty a 21 vtěřin. O tři vtěřiny zpět doběhla jako druhá Eliška Landsmannová z Atletika Jižní Město a třetí o dalších osm vteřin zpět za vítězkou Monika Florová z ŠSK Újezd nad Lesy. I kategorie mladších žáků na stejné trati měla mimopražského vítěze a znovu ze Staré Boleslavi. Tentokrát vítězně cílem proběhl Pavel Vinduška následovaný druhým Matějem Bednářem z Atletika Jižní Město a na třetím místě Jaroslav Sedláček z domácí pořádajícího oddílu PSK Olymp Praha.

    Starší žákyně se při Jarním běhu Olympu vydaly na trať dlouhou 2 500 metrů a jako první vyběhly do přilehlé královské obory Stromovka. Čtvrté pohárové vítězství v řadě získala věčně usmívající se Anička Málková z SK ZŠ Jeseniova. Druhá skončila Lucie Zvolánková a třetí Markéta Kramolišová z SK Aktis. Stejný scénář se opakoval i v kategorii starších žáků, kde si taktéž čtvrté pohárové vítězství v řadě připsal Nico Boketta z Atletika Jižní Město, druhé místo vybojoval Marek Voborský z TJ Dukla Praha a třetí Vít Málek z SK ZŠ Jeseniova.

    Sedm odvážných dorostenek se postavilo na start letošního ročníku Jarního běhu Olympu. Na trati 3 760 metrů byla nejrychlejší Bára Stýblová z TJ Lokomotiva Beroun, druhá skončila Tereza Svobodová ze Spartaku Praha 4 a třetí doběhla sestra vítězky Klára Stýblová ze stejného oddílu. Ani si nepamatujeme, že by se nám někdy v pohárové kategorii umístila sourozenecká dvojice.

    Kompletní výsledky závodu

    „Letošní ročník Jarního běhu Olympu byl hodně ovlivněný počasím. Doufáme, že jsme si to vybrali za všechny pořadatele pohárových závodů a do konce roku se můžeme těšit jen na příjemnější dny.“ řekl jeden z organizátorů závodu a poháru Tomáš Linhart.  „Závod byl pro nás zároveň generálkou před Podzimním během Olympu, který bude v letošním roce Přeborem Prahy a tím i dvojnásobně bodovaným pohárovým závodem. Máme ještě co zlepšovat a tak doufáme, že se nám podaří na podzim uspořádat pěkný závod, který bude důstojným svého významu a také pěkným zakončením pohárového ročníku 2016.“

    Pohár Pražských Běžeckých Nadějí 2016 v jarní čeká už jen jeden závod, který se uskuteční 14.května v Újezdě nad Lesy. Tak nezapomeňte a přijďte. Běh o pohár starosty aneb Běh za Újezdskou Sovou se už teď na Vás těší.

    Kompletní propozice závodu