“Já bych všechny ty traily zakázala.” Věra Pohlová, 62 let, důchodkyně

    0

    Milí běžci
    V tomto týdnu jsem obdržel email, který našemu klubu oznamuje, že si většinový majitel Babického lesa už nadále nepřeje, abychom zde pořádali náš Babický Trail ¼ Maraton. Důvodem je dlouholetý spor obce Babice s majiteli lesa o jeden z vjezdů, kterým majitelé les obsluhují (rozuměj vytěžují), ale tím vás nechci zatěžovat, protože se nás celá tato kauza netýká a náš závod je v ní pouze dalším z rukojmích. Bohužel mají majitelé pozemku na tento krok právo, je smutné, že se to dozvídáme jen několik dní před samotným závodem, můžeme s tím nesouhlasit, ale musíme se s tím vyrovnat.

    Ale abych nestrašil… Ne, o čtvrtmaraton nepřijdete!!

    Musím říct, že i když se k něčemu podobnému schylovalo už loni a již před dvěma týdny jsem obdržel varování, že bude majitel průběh závodu komplikovat lesní technikou, tohle jsem opravdu nečekal. Nyní, když jsme tedy oficiálně v Babickém lese nežádoucí, vytvořili jsme s kucí z klubu během několika dnů náhradní řešení, které věříme, že se vám bude líbit a bude (alespoň pro tento rok) důstojným nástupcem čtvrtmaratonu, jaký jste ho znali dosud. Věříme, že to pochopíte, i přesto přijedete a zazávodíte si s námi.

    A teď tedy, co to pro nás znamená.
    Trasa čtvrtmaratonu nepovede Babickým, ale Janovickým (aka Mukařovským) lesem. Trasa je stále trailová, asfalt tvoří jen 600 m celého závodu a zbytek jsou lesní stezky všeho druhu, od těch měkkých vystlaných jehličím, přes úzké a technické cestičky plné kořenů a zatáček, po dlouhé a rychlé šotoliny.
    Je celkem blbuvzdorná a samozřejmě pečlivě vyznačená moučnými šipkami a fábory. To všechno se ještě dozvíte na startu.
    Zázemí, start i cíl závodu, dětské běhy i všechen doprovodný program uděláme tentokrát na návsi v Babicích, která se vám bude jistě také líbit. Čekají na vás dobroty ze Staré školy, od Mastného kníra, Baking Bitches, Kájiná vaří, zapít je můžete v pivním stánku babických rugbistů, nebo u F.H. Prager, bude zde zábava pro děti v podání nového cirkusu Cirqueon a dalších, DJ Gramofon a po závodě koncert OTK, atd, atd.
    Trochu větší problém bude asi letos s parkováním, ale jako každoročně, využijte prosím postranních ulic obce, kde můžete zaparkovat při dodržení všech dopravních značení. Pokud tedy např. zaparkujete v ulicích kolem hřiště tak, jak jste zvyklí, na náves můžete dojít za několik minut.

    Takže v sobotu 12.9. vás čekáme v Babicích na návsi při registraci dětí od 9 – 9:45, dospělých do 11 hodin. Vše ostatní dle propozic.

    Předem děkujeme za pochopení a na viděnou na startu.
    David Volenec a tým SKB