HOMEMADE PROTEIN BARS + VEGAN VERSION

    0

    Krásný večer!
    Kdo mě sleduje, ví, že patřím mezi ty, co si radši uvařit nechají než aby se s tím dělali sami (co si budem povídat, žádný masterchef zrovna nejsem). ALE když už přijde ta nálada a chuť něco dělat a sejde se i s dostatkem času a volnou kuchyní (protože vařit pod dohledem mamky je zkrátka neuvěřitelně stresující :D), většinou výsledek stojí za to! A jestli někdo viděl video ze Spartana, možná si všiml, že jsme se první minutu několikrát cpaly Majdinýma veganskýma koulema (a to bylo teda něco!). A právě když mi Majda napsala, že něco udělá na cestu, chytla se mě iniciativa a rozhodla jsem se vytvořit vlastní proteinovky a jako oříšek i veganskou verzi pro Majdu (což je pro někoho, kdo normálně nikdy nic nevaří, nemíchá a ani neexperimentuje docela challenge). Jenže ony byly naprosto skvělý! Ze surovin, které má většina z nás doma… a chutnaly i babičce a to už je co říct!

    Suroviny:

    40g vanilkového proteinu
    10g čokoládového proteinu
    … (nebo jen 50g vanilkového bez čokoládového) …
    50g rozemletých ovesných vloček
    40-60g arašídového másla
    lžíce kakaa
    voda

    Postup:

    Nemůže být jednodušší!
    Zkrátka všechno smícháme dohromady, kromě vody, kterou přidáváme postupně a vytvoříme tak těsto / hmotu / hroudu :D, kterou pak uplácáme na plech a dáme alespoň na 30 minut zchladnout do mrazáku / lednice. Doporučuju šetřit s vodou (jinak budete mít místo tyčinky burákový blátíčko, který nikdy neztuhne, ať se budete snažit sebevíc). #approved

    Pro vegany:

    Pokud máte veganský protein, stačí ho vyměnit za ten normální.
    Kdo veganský protein nevede, vyměňte protein za 50g namletých mandlí.
    (Není to sice pak tak úplně proteinovka, ale chutná to naprosto skvěle, fakt!)

    A jestli někdo viděl moji zásobu hořké čokolády, tak je konečně čas vysvětlit, proč je taky na fotce…
    … protože co je lepšího než celé tyčinky pocákat rozpuštěnou 85% lindt čokoládou?!

    Mějte se krásně, jestli se někdo rozhodnete tyčinky vyzkoušet, napište jak se povedly a jestli má někdo tipy na podobný zdravý mňamky nebo nějaký vylepšováky, tak do komentářů!