Holka ve Formě Lu Gregorová a její inspirující životní příběh

    0


    Každá jsme jiná, jinak vypadáme, máme odlišné zájmy, ale všechny chceme být nejlepší v tom, co děláme. Tohle vše můžeme říct o Lu Gregorové a nejen to, ona už je nejlepší, a ještě k tomu trénuje a motivuje lidi kolem sebe.
    Lu je ve Holka ve Formě se vším všudy, a proto bychom rády sdílely její životní příběh a inspirovaly vás k zapojení se do projektu Holka ve Formě měsíce.

    Ale teď zpátky k Lu a jejímu příběhu, který je nejen zajímavý svou odlišností, ale neskutečně nabíjející a motivující.

    Sport byl pro Lu vždy velkým koníčkem a naplní volného času, časem si musela dny lépe zorganizovat, aby zvládla sportovat před nebo po práci. Své lásce ke sportu vděčí především sportovně založeným rodičům, kteří jí ke sport vedli od malička. Maminka trénovala děti v Sokole a malá Lu jí na tréninky doprovázela, nejvíc jí bavilo skákat na trampolíně a houpat se na kruzích. Prvním oficiálním sportem byla gymnastika, ale Lu se v ní moc necítila, a tak po 4 letech přesedlala na atletiku a začala běhat za Sokol Královské Vinohrady. Běhání jí natolik šlo, že si jí vyhlédl atletický klub Olymp Praha do užšího výběru, ale to byl pro Lu velký zlom, protože nabídku odmítla a s atletikou skončila. Ani ne proto, že by jí atletika nebavila, ale v 15 letech chtěl člověk čas trávit s kamarády a sport ustoupil do ústraní a převládala touha bavit se s kamarády a užívat si bezstarostného života.


    Lu se ke sportu vrátila o pět let později, kdy během svého delšího pobytu v Berlíně přišla na chuť Krav Maze, na kterou jí nalákal spolubydlící. Lu to bavilo, šlo jí to a k pravidelnému trénování zase našla cestu. Když se pak vrátila do Čech, rozhodla se u bojových sportů zůstat a tentokrát díky doporučení na trenéra Lukáše Šrámka, padla volba na box. Nejvíc jí bavila ta dřina a dril, kdy dennodenně trénovala a překonávala samu sebe. Poté přišel na řadu první sparing, který nedopadl úplně nejlépe a Lu cítila, že box nebyla asi ta nejlepší volba. Pořád trénovala, ale čím dál tím více cítila, že je jí nepříjemné někoho mlátit a schytávat rány.

    A pak přišla první návštěva CrossFit gymu Praha na doporučení od kamarádů, ale Lu si od toho nic moc neslibovala. Nelákala jí vidina toho, že se bude poměřovat s kamarády, kdo je lepší, rychlejší, silnější, přišlo jí to neatraktivní. Opak byl pravdou, Lu to chytlo, začala do CrossFit Praha chodit pravidelně a pilovala především gymnastiku a cvičila s váhou vlastního těla.
    Časem se v Praze otevřel další CrossFit gym pod vedením Joey Scafidiho, který nabízel kromě open gymu také vedené lekce, což Lu vyhovovalo více a začala docházet k Joemu.
    První oficiální CrossFitové závody Lu absolvovala v roce 2012 v Krakově, kde se umístila na skvělém 8.místé z celkového počtu 25 holek. Nakoply jí také tréninky společně s dalšími CF závodnicemi Kamilou Duricovou a Pavlou Kladivovou, kdy se navzájem hecovaly a motivovaly. Zkušenost s prvními závody v Lu zrodilo myšlenku se CrossFitu věnovat více, protože v něm nebyla vůbec špatná, ba naopak, patřila k těm lepším.


    Postupem času začala Lu nacházet zalíbení v silových disciplínách, které jí nejenom bavily, ale byla v nich velmi dobrá. Na prvních závodech v Plzni šokovala soutěžící, nejen svým ne- vzpěračským outfitem a barefoot botami, ale především trhem s polodřepu s 45kg a nadhozem s 55kg. Všem spadla brada, tohle nikdo od usměvavé blondýnky nečekal.
    Bylo rozhodnuto, Lu se bude věnovat vzpírání, najde si trenéra  a půjde to jako po másle. Tak rychle to ale nešlo, trenér Tomáš Kejík namotivované Lu sundal růžové brýle a vysvětlil jí, že musí začít od znova-správnou technikou. Místo naložené činky, dostala tyč od smetáku a hurá trénovat. Bylo to těžké, najednou cvičit s tyčkou a hodiny a hodiny pilovat jednotlivé pohyby každého cviku. Ale vyplatilo se a během sezony roku 2015 se Lu technicky velmi zlepšila a začalo to přinášet výsledky. Došlo ale také k další životní změně, a to že Lu opustila kavárnu, kterou v té době vlastnila, a rozhodla se pustit do full time trénování.
    ‘’Díky tomu dnes a denně ráda vstávám, protože mě moje práce baví. Trénování jiných dalo smysl i mému vlastnímu tréninku. Najednou chci být lepší atlet i proto, abych byla vzorem pro lidi, které trénuji. Navíc mi výuka ostatních pomáhá k mému osobnímu zlepšování.’’
    Na řadu také přišel nový trenér Michal Bohumel, který vnesl do života Lu nový řád, jiné tréninkové metody a systematicky sestavný dlouhodobý tréninkový plán. Vše do sebe začalo zapadat-trénink-práce-CrossFit-Vzpírání a Lu od té doby každý den vstává s úsměvem na rtech a těší se na každý nový den.


    S Lu se můžete denně potkat na tréninku v CrossFit Hometown v Pražských Dejvicích a během dne jí určitě potkáte v jedné z oblíbených Dejvických kaváren.

    Těšíme se na vaše příspěvky na Instagramu s hashtagen #HVFKvetna a příští měsíc tu může být inspirující článek právě o vás!