HELP ME FIND THE RIGHT ONE

    0

    Běžecká bunda. Jedna z věcí, která už pěknou chvíli drží první příčky na mém wishlistu. S přicházející zimou, která se zdá být mnohem mrazivější než ta loňská, začalo být tohle téma čím dál aktuálnější. Pro většinu lidí, těch co neběhají, je to vcelku nepotřebná věc. Pak je tu ta skupina, která zkrátka přijde do nákupního centra, projde pár obchodů a koupí první, která jim „tak nějak padne“. A pak jsme tu my – běžci. Snažíme se skloubit kvalitu s v-rámci-možností přiměřenou cenou a ideálně nějakým hezkým designem, což se mně v poslední době rozhodně nedaří. Buď se mi žádná bunda nelíbí nebo je zkrátka neuvěřitelně drahá (a tím myslím částky přibližující se nebo rovnou přesahující částku 5000 Kč), opravdu #studentsfriendly prize. Tak kde najít nějaký kompromis?

    Sedla jsem si k internetu a hledala. Různé značky, různé ceny, různé designy.
    (Ne všechny se mi líbí, ale některé jsou tak originální, že jsem je sem zkrátka musela dát!)

    Pomůžete mi vybrat?

    Adidas Z.N.E., cca 2699 Kč
    Bunda z té nové úžasné sněhobílé kolekce, která na Vás září pokaždé, když se na Václaváku projdete kolem A3 sportu. Spoustu světových sportovců (a Leoš Mareš) kolekci obléklo a je vážně skvělá. Jen mé srdce asi pořád více tíhne k té úžasně teplé mikině a teplákům, než k téhle bundě. Navíc – jak praktická je bílá bunda na zimu?

    Bershka Start Moving, 799 Kč
    Černá klasika. Bershka se poslední dobou vrhla na sportovní kolekce a musím říct, že některé jsou opravdu originální (např. maratonská kolekce). Bohužel mají ale i takové kolekce, které jsou jak přes kopírák ušité od Nike a kolikrát jsou i stejně drahé, jen méně kvalitní. Asi by bylo fajn vidět bundu naživo, nicméně díry na palce beru jako pozitivum, zatímco u té gumy u pasu mám strach, že by se bunda při běhu vyhrnovala – má s tím někdo zkušenost?

    H&M, cca 1299 Kč
    Tahle bunda je pro mě jednou z favoritek. Nepromokavý materiál, jednoduchý ale zároveň hezký design, přijatelná cena. Reflexní proužek na zádech je bezpečnostním plusem. Co na ni říkáte?

    H&M, cca 799 Kč (dříve 990 Kč)
    Běžecká extravagance jak má být. Nevypadá to na bundu do zrovna mrazivého nebo deštivého počasí, už jen proto, že je dost krátká. Ale ten nápis „THE EXTRA MILE“ (kterým opatřili vícerokousků v kolekci) se bude líbit určitě nejedné běžkyni. Jen ta barva a ten lesk… to je na mě asi prostě moc. Co, holky?

    Adidas Cheerleader, cca 2149 Kč
    Přesně ten typ bundy u kterého si nejste jisti, jestli se Vám líbí nebo ne, ale po chvíli si uvědomíte, že je neuvěřitelně originální a skvělá! Nevím jak moc funkční by byla, nehledě na to, že je opět neprakticky krátká. Ale na nějaké jarní výběhy by se snad i hodila, ne? A když ne na výběhy, tak zkrátka k teplákům, do města. Protože proč ne.

    Karitraa, cena 1500 NKK (oficiální norské stránky)
    Další favorit! Krásná barva, vypadá prakticky, kvalitně a teple. Přesně to, co potřebuje člověk, kterému je zima i když je všem ostatním ještě teplo. Ten, kdo si bere dvě trička, mikinu a bundu, když ostatní běží v tričku a vestě. A ten motýl na zádech? Není krásná?! Pro mě zatím asi nejlepší volba. Jen jsem ji nenašla na českých stránkách ? 

    Nike Packet, 990 – 1090 Kč
    Tyhle bundy jsem objevila na eshopu A3 sportu a do teď mě zaráží jejich „nízká cena“ (berme v potaz, kolik stojí Nike bundy). Důvod se mi nepodařilo najít, nicméně černá je dražší než ty barevné (protože je nejhezčí, překvapivě). Jen si nejsem jistá, jak praktické je mít bundu bez zipu, ale na přetahování přes hlavu. Co na ně říkáte?

    Nike, 1449 Kč
    Černo-černá, přesto originální. Na obrázku eshopu se mi líbila, bohužel na slečně už tak dobře nevypadá. Líbí se mi ta prodloužená délka na zádech. Jinak ale nevypadá zrovna prakticky, přijde mi spíš jako z nike sekce „outwear“ než „running gear“. A ve výsledku na Vás může vypadat jako nevábný černý pytel.

    Adidas Stella McCartney, Palm Print, cena 4890 Kč
    Originální. A drahá. Neskutečně drahá! Kolekce Stelly bývají obecně dost drahé (což jsem si ověřila už několikrát, naposledy když jsem oplakávala překrásné kraťasy, jejichž cena ale vystoupala přes 2,5 tisíce). A kromě ceny je taky docela krátká a podle prostřední fotky mi přijde spíš víc jako mikina než bunda. V popisku uvádějí „running jacket“, nicméně na běhání mi dvakrát vhodná nepřijde a jako „jacket“ taky ne. Asi otázka názoru, nicméně 5 tisíc? Děkuji, nechci.

    Reebok, 1499 Kč
    Další favorit! Na první pohled mne zaujala vzhledem a oproti ostatním bundám praktickou kapsičkou na zip. Jen to bude spíše obyčejná šusťákovka než vrchní běžecká vrstva. Vybírat bundu aniž byste ji viděli naživo se mi zdá už naprosto nemožné, co?

    Reebok, cena cca 1149 Kč
    Další z těch „opravdu běžeckých“ bund. Podobnou bundu od Reeboku jsem jednou zkoušela a byla skvěle odolná proti větru. Ten vzhled mě ale zrovna nepřesvědčil. Co na ni říkáte Vy?

    Reebok cardio jacket, cena 2082 Kč (původně 2499 Kč)
    Na tuhle bundu jsem narazila na mém oblíbeném botyobleceni.cz a ačkoli asi není vůbec vhodná na běhání, neuvěřitelně se mi líbí. Ani nevím, kam bych ji nosila, řekněme, že asi na turnajích mezi zápasy nebo na tréninky. Ona už by se nějaká příležitost našla, to my holky koneckonců umíme dobře ? Líbí se Vám?

    Tak jakou?

    Budu moc ráda, když mi napíšete do komentářů, která se Vám líbí, jestli byste doporučili nějakou jinou, jak by podle Vás měla bunda vypadat nebo bez čeho se u té Vaší neobejdete. Zkrátka cokkoli ke střihům, značkám, kvalitě apod. 

    Děkuju! ♡