FITNESS DIARY

    0

    Krásný večer!
    Kdo mě dobře zná, moc dobře ví, že jsem tak trošku maniak do všemožných diářů, sešitů, notesů a podobně. Vše potřebuju mít do puntíku zapsané. Ne, že bych si to nepamatovala, ale mám zkrátka ráda pořádek (protože co nezapíšeš, jako by nebylo). A kromě klasického diáře (který většinou začínám shánět někdy půlkou listopadu a klasicky se rozčiluju, že Paperblanks neudělalo novou kolekci už minimálně 3 roky), mám spoustu sešitů a notesů okolo a jedním z těch důležitějších je samozřejmě jakýsi fitness deník. Zkrátka sešit, kam si zapisuju všechno to, co souvisí s běháním, cvičením, zápasy, od myšlenkových toků po plánování workoutů, jídla, receptů a občas i nějakou tu motivaci. A jak tak čas plynul, začala jsem po oku pokukovat po těch různých sportovních diářích, které už začíná nabízet spoustu knihkupectví – od běžeckých, přes fitness až po ty jen čistě motivační. Když jsem tenhle diář pak viděla na instagramu, začala jsem se o něj trochu víc zajímat – jen jsem nikde nemohla dohledat pořádné fotky, jak vypadá zevnitř (což je jeden z důvodů, proč si nikdy neobjednávám diář z internetu, zkrátka ho tak nějak potřebuju vidět, držet, prolistovat… a pak se rozhodnout, jestli se mi líbí, chápem se). O to větší radost mi udělalo, když mi Martinus jeden poslal. A musim říct, že se mi líbí ještě víc, než jsem od něj čekala! ?

    Hned na začátku diáře najdete pár motivačních stránek a to nejdůležitější – cíle na rok 2017. Protože přesně o tom tenhle diář je – v průběhu roku si budete tyčit menší či větší cíle, kterých budete postupně dosahovat (a kdo nemá rád ten pocit, když může na seznamu odškrnout další úspěch?). Nemusí to být jenom cíle spojené s cvičením, ale i osobnostní, kariérní, rodinné… zkrátka cokkoli, co je pro vás důležité. A až si stanovíte ony cíle, najdete zde pár užitečných stránek jako je vliv měsíce, menstruační kalendář (protože jestli jsem to neřekla,  je to spíš diář pro ženy), prázdniny, důležitá data v roce včetně návodu, jak celý diář používat.
    Pak už začíná leden a s ním nový rok <3

    VÝZVY!
    Najdete na začátku každého měsíce. A nejsou to jen výzvy týkající se cvičení, najdete zde i výzvy pro lepší spánek, zdravější tělo, imunitu i osobnost. Na začátku roku si každý stanoví spousty předsevzetí a najednou se dostane do fáze, kdy je toho moc. Chcete změnit tak moc věcí, ale ze dne na den to zkrátka udělat nejde. Ale jedna výzva na měsíc? To se zvládnout dá. A komu by zrovna nevyhovala ta v diáři, může si ji klidně upravit k obrazu svému ?

    AFIRMACE
    Jednoznačně moje nejoblíbenější část diáře. Krátké věty s pozitivní myšlenkou, které najdete u každého týdne. A proč moje nejoblíbenější část? Možná proto, že jich je tam tolik. Každý týden možnost se nad něčím zamyslet, být vděčný, nechat se motivovat. Něco takového by měli povinně psát v každém diáři, fakt!

    A JAK JE USPOŘÁDÁN MĚSÍC?

    Na začátku každého měsíce najdete kolonku na vypsání měsíčních cílů, citát a již zmiňovanou výzvu.

    Stejně tak tam najdete recept. A co jsem se koukala, většina vypadá naprosto fantasticky. Já osobně nejsem zrovna dvakrát kuchařka, většinou se spokojím se svou zásobou pár jídel a jen málokdy hledám na internetu nové recepty. Ale když už vám ho „naservírují“ až pod nos, myslím, že si každý alespoň jednou v daném měsíci najde čas ho vyzkoušet. Minimálně já jo! Takže kdo je na ně zvědavý, sledujte můj instagram a každý měsíc se dozvíte jak jsem se s tím poprala a jak moc mi to (ne)chutnalo ?

    Týdenní plánovač. Tuhle věc ocením (a budu nenávidět) asi ze všeho nejvíc. Kolikrát si někdo z nás řekl „ve středu půjdu běhat“ a pak zkrátka pršelo, musel být dýl v práci, nebyl čas a nebo se mu nechtělo? Jenže když celý týden naplánujete ještě než začne a všechno si zapíšete, už nebude mít příležitost to změnit. A kdyby jste na světě hledali lidi, kteří nesnáší nesplnit, co si naplánovali, stála bych v první řadě. A tak radši půjdu běhat do toho deště, než abych políčko s názvem „podařilo se?“ musela potupně prošktnout.

    Na konci měsíce najdete stránku na shrnutí celého měsíce a další „motivační stránku“.

    A aby toho nebylo málo, najdete v diáři i spoustu článků týkajících se cvičení, stravy, nutričních doplňků, kvalitního spánku… a víc vám neřeknu, abyste taky nevěděli všechno, ha! Najdete tam ale i spoustu prostoru na poznámky, adresář, možnost si zapsat přečtené knihy a samozřejmě i klasická políčka s jednotlivými dny. Poslouží Vám tak i jako plnohodnotný diář na každodenní život.

    Já osobně se klasického diáře nevzdám. Mám ráda věci do školy a do práce oddělené, takže stejně jako mám teď klasický diář a notes na cvičení, bude to tak i příští rok. Ale je dost pravděpodobné, že nahradí ten cvičící sešit, který na mě bude čekat každý večer v šuplíku.

    Určitě mi do komentářů napište Váš názor na něj a zda vy sami využíváte nějaký sešit nebo notes za podobným účelem.
    A doufám, že fotky alespoň trochu přiblíží, jak vypadá vevnitř!

    P.S. – Kdo by si ho chtěl pořídit, seženete ho právě třeba na Martinus.cz a už od zítra o něj budeme hrát na mém instagramu!

    Mějte se krásně!