Druhý dubnový víkend byl ve znamení Běžeckých Nadějí

    0

    Druhý dubnový víkend v Praze patřil Poháru Pražských Běžeckých Nadějí. V sobotu se rozdělovaly body při 6.ročníku Jarního běhání v Centrálním parku na Opatově a hned druhý den bylo možné sbírat body při 14.ročníku Přespolního běhu nad Modřanskou roklí. 

    Letošní 6.ročník Jarního běhání dříve známý pod názvem Běh Jižním Městem se nesl ve znamení proměnlivého počasí. Chvíli zataženo, chvíli slunečno a to před začátkem závodu spadlo několik dešťových kapek, které ale nikomu naštěstí ani tak nevadili. Celý běžecký program začínal v půl desáté a to hned pohárovou kategorií mladšího žactva, následovalo starší žactvo a tak dále a tak dále. Na tratích vedoucí Centrálním parkem na Opatově se v konečném součtu ve všech pohárových kategoriích od přípravky po dorost proběhlo 111 závodníků a závodnic. 

    Výsledky: Jarní běhání /6.ročník/

    Druhý den v neděli 9.dubna se celý pohár přesunul jen o kousek dál a to do příjemného prostoru louky zvané u Liščích děr hned nad pražskou přírodní památku Modřanská rokle. Pořadatelé znovu využili zázemí The English International School Prague, která celému závodu pomáhá svými prostory pro prezentaci a šatnovým zázemím. Oproti Jarnímu běhání, bylo počasí spíše až letní. Teplota teploměru atakovala skoro 20 stupňů celsia a tím bylo zaručeno, že závod bude mít velmi dobrou úroveň. A to se potvrdilo. Dlouhé „běžecké“ tratě ukázaly, kdo ze závodníků bude favoritem letošního pohárového ročníku a pro jiné zase znamenaly zlo. Všichni se úspěšně ve zdraví dostali do cíle. Pořadatelé zvládli uspořádání závodu s noblesou a rok od roku zlepšují jednotlivé části závodu a díky své houževnatosti jsou kandidátem na ocenění nejlepšího pohárového závodu roku 2017

    Výsledky: Přespolní běh nad Modřanskou roklí /14.ročník/

    Bohužel kaňku za naším pohárovým supervíkendem nám udělalo nedorozumění ohledně bodování letošního pohárového roku 2017, kdy jsme se rozhodli škrtat body. Nevíme jestli to bylo způsobenou nepozorností závodníků, trenérů či rodičů, malou informovaností ze strany pořadatele poháru a nebo technickou chybou webových stránek, ale víme, že díky situaci která nastala máme další zkušenost do budoucna. Jinak jsme s organizací a účastí při prvních dvou závodech velice spokojeni a těšíme se, že další závody budou ještě více obsazeny.“ řekl hlavní organizátor poháru Tomáš Linhart

    Další pohárový závod se uskuteční 26.dubna v areálu OLYMP Centra sportu Ministerstva vnitra ve Stromovce. Zde se poběží 13.ročník Jarního běhu Olympu. 

    Propozice závodu

    Propozice poháru