Cesta do Jeseníků vol. I

    0

    V druhé půlce prosince jsem se konečně pořádně opřel do tréninku. Důvodů, proč jsem to neudělal dřív, bylo několik. Ať už změna fyzického prostředí (stěhování Brno->Dobřichovice), tak „rodinného“ (svatba). V zásadě jsem se však snažil pošetřit fyzické síly, abych byl připraven podávat nejlepší výkony na konci května a ne již v dubnu.

    To, že všechno jde správným směrem jsem si potvrdil minulý pátek na vyšetření u dr. Pozdíška v Mohelnici. V mém věku mi stačí 2 měsíce tréninku a jsem zpět:

    Výsledky a doporučení po testu na začátku listopadu:
    pozdisek_list

    Výsledky a doporučení po testu na konci ledna:
    pozdisek_leden

    Takže, i když jsem se snažil oddálit kulminaci formy, vypadá to, že podle testů už jsem dosáhnul cílového stavu. Toto hodnocení mi však hned zbořil Ňuf, který mi na SHK modelu nadělil minutu. Důvod je jediný, je čas se přesunout do terénu. Tedy fyzicky jsem na tom dobře, ale většinu tréninků jsem odběhal na rovné a tvrdé podložce. V terénu zatím ztrácím, ale mám stále ještě minimálně tři měsíce na tom zapracovat. Naštěstí, jak píše Pozdíšek, mám stále prostor zařzovat „brzdící tréninky“, tedy 60-100min v tempu nad aerobním prahem, jen je teď přesunu do terénu. Výkonost v terénu totiž zatím měřit neumíme. To je však důvod proč jsme s Petrem Losmanem zařadili testovací okruh na Brdech a na něj za necelou hodinku vyrážím. Budu tak schopný porovnat rozvoj od prosince.

    Moje cesta do Jeseníků je celkem klikatá, začala již stěhováním z Brna a pokračuje přes tréninkový kemp v Portugalsku. Odjíždím příští týden a na POMu se teprve ukáže jak na tom jsem. O fyzickou přípravu se nebojím, ale mapová technika mě zatím zlobí, i když už se zlepšuje. Na posledních nočních trénincích už jsem podával slušné a hlavně plně koncentrované výkony…

    Takže keep tuned, já začnu zase aktualizovat blok trochu častěji.