Černá je dobrá :)

    0

    Tak se rok s rokem sešel. Dozněly zvuky sanitek . Odřely se staré červené nápisy před Žlutými lázněmi. V duchu mi zůstal pocit masového běhu kde nejde o rekordy a kde bylo děsný vedro. Bílé tričko s gumovým  nápisem mi visí na ramínku a je mi líto ho vyhodit. Stejně vím, že ho nikdy na sebe už nevezmu  je prostě k ničemu.

    Letos teda né. Jednou stačilo (jo batůžek byl dobrej ale jeden stačí) .
    Z internetu na mě blejská nové zelené logo . Zelenou já rád 🙂
    Ze  všech stran se slyším ” ty nejdeš ” ? ” ja jdu s dcerou, já se synem já taky ..  No teda všichní tam budou . Asi zelené tričko a batůžek . Jasan jdu taky nohy už mám v cajku tak ať se snažej .
    Číslo je jasný jen ten nápis. Hele co kdyby to triko  bylo dobrý a dalo se nosit i na běhání . To chce něco uderného ať se stím dá běhat. Nakonec vyhrává hláška “Rozpouštím sádlo” ať se taky ostatní pobavěj :))
    Teda snad lépe zvládnou vodu ale uvidíme.

    Jaká barva je nejlepší na sluníčko ? Jaká barva je nejlepší na konci srpna ve 14.00 na běhání ? Jaká je šance že bude ošklivo ?? Jaká barva bude nejlépe vypadat v davu lidí ??
    Takové  blbé otázky.
    Zeptej se radši na .
    Na čem se nejlépe čte bílej text ? Jaká barva bude běžcům ladit s jejich kalhotama. Při jaké barvě nejlépe vyniknou barevné čepice ?

    Najednou mi Pavel říká. Už se ví jaká budou trička . Černá. To si dělaš pr…  Nedělám.
    No hned druhej den mažu vyzvednout startovní balíček. Evidentně nejsem mladá holka tak mi jeden mladík naloží do náruče nějaké letáky  čip pak i tričko. Spadnul mi čip . Shýbám se z trika mi padaj nejaké poukázky. Nějaká taška by nebyla ?? Neochotně štrachá pod pultem a vytahuje oranžovou idelitku . Je to vše ? Táži se . Jo ještě tady krém aby jste se nám nespálil. Kua cejtm tu ironii jenom já ??
    Doma hned rozbaluji . Kontroluji . Potisky ale jo to jde celkem šikovné dát nápis dozadu aspoň bude co číst. Třeba až nebudu moct a bude přede mnou někdo s trikem “Pridej prďtka přidej” tak to povzbudí 🙂
    Material je slaboučkej jemnej no paráda pokud bude pod mrakem bude to super .

    Sobota ráno. Né nešel sem běhat jako někdo :))) Teda vlastně jo ale jen v počítači tam z toho bolej jen prsty a zadek od židle :)) Jejda vypínej  ať seš tam včas .))
    U železničního mostu  hodlám přestoupit . Naivně cěkáme na tramvaj (prej budou posíleny ) . Jo tramvaj  přijíždí, totálně přeplněnej jen jeden vůz. Asi řidič dostal buřta aby posílil :))))
    No nic nastává 2km zrychlenej přesun. Nejsem sám. Aspoň zahřeju nohy. V protisměru se pár běžců už rozbíhá  to budou asi  závodníci :)) (mě by to zabilo)
    Žluté lázně jedním slovem bordel :((  zvenku zatarasenej chodník du tedy k šatnám vnitřkem . Už chápu ty co se venku převlikaly na trávníku před areálem. V té nejjušší uličce nejdřív hromady lidi na záchody pak na batohy na zbylém metru se dva proti sobě jdoucí pruhy snaží prodrat každý svým směrem. Do toho Tů Tů sanitka si tudy čistí cestu . Není skoro kam uhnout, uhybám zrcátku a uvolněným pruhem se snažím dostat co nejdál. Lituju že sem nepřijel už oblečenej .

    Uff už mám bílou pásku od batohu teď jen záchod naštěstí  už je jen 10 minut do startu a tak největší tlačenice ustoupila ale stejně říkám to  nestihnu :))
    Hotovo jdu na start hledám žlutou vlajku ale potkávám Leonu nikoho dalšího sem ze známejch už nezahlíd. Najednou někdo s barevnejma vlajkama koridoru mizí směrem ke startu . Že by už bylo po závodě . Není  všichni tu stojí.

    Jeden veliký černý dav jen barevná čepice ruší stereotyp. Začíná mrholit ale to se nám (mě) běžcům líbí v tom se suprově poběží. Jen podle řevu poznáváme že bylo odstartováno a po 6ti minutách se dostáváme  ke startovní bráně a rozbíháme. Rozhlížím se . Honza nikde . Bubo nikde . Pavel nikde 🙂
    Jana vedle Leony má výraznou zelenou čepici. Super mám svého vodiče.
    Stejně ji po chvíly ztrácím v davu . No nehoním se ale říkám si hodina by byla dobrá.

    5km 32:30 a sakra nějak sem se flákal musim to rozbalit . Trošku přidávám otáčky ale přece jenom  ještě 5 km má můj respekt.
    3km Zkus to napálit stejně  vo nic nejde aspoň si to zkusíš. Plyn letí k podlaze a sádlo chytá setrvačnost 🙂
    Panečku na chvost je to dost rychlé (asi 5:00 – 5:30) začínám předbíhat.
    Mrholí . Přede mnou mírnej kopec dolů na nábřeží pod most a mokrá dlažba. Tady by to stín rozbalil. Činím totéž a říkam uklozneš a letíš až do vltavy . No Stin my držel palce předbíhám další spousty lidí .
    Makám . Tlačim to. Hledám nějaký povzbuzující nápis. Nic extra nevidím. No nic v duchu pronáším “vydrž prďka vydrž” a už sem v cíly . Uff mam to za sebou mokré triko nalepené na tělo (být bíle bylo by to super miss mokrá trička – škoda jsou černá :(( ) Hodinky ukazujou pruměrku 5.59 a já su spokojenej .
    Byl to prostě vydařenej den :))