Celkově nekorektní glosa

    0

    Vlastně mi ani nevadí návštěva Čínského prezidenta, stejně jako mi nevadila návštěva prezidenta Obamy. Prezident z východu nebo prezident ze západu zase tolik rozdílu v tom není. Čína je známa svým vztahem k potlačování lidských práv, pokud slovo potlačování lze vůbec užit v tomto smyslu. (Tibet, FalunGong atd.) USA co se občanských svobod taky nemají čistý štít. Guantanamo nebo OSN neschválená invaze do Iráku. Ano svět není dokonalé místo na východe, západě, severu ani jihu. Někde je to lepší a někde horší, ale problémy jsou všude. Místo kde by všem lítali pečení holubi do huby 3x denně není. Makat se musí všude a ještě nějakou dobu bude.

    I když se nám tu Luftjaarda Tvrdík, snaží vytvořit staroslovanskou legendu o velkém žlutém muži z východu, který přijde na pomoc Českému národu až bude trpět pod krutovládou tyranů (To by vysvětlilo Klause, Zemana, Grosse, Paroubka, Topolánka, Babiše a zase Zemana i ty komunisty a možná i nacisty), ale není tomu tak. Nikdo jiný naše problémy spásným zázrakem nevyřeší. Nezbohatneme tím, že sem přijde bohatý šejk, císař a prostě to tady dá pořádku. Jestli něco může nastartovat ekonomiku a růst díky návštěvě cizí hlavy státu tak jedině to, když mu prodáme to v čem jsme nejlepší. Nejsme tady zaostalí, debilní ani neschopní, ale přesně naopak. Umíme toho spoustu a umíme v tom být světová špička. Ekonomiku nespasí brázda plná vody přes celou republiku, kterou vykope Čínská matka, kontrolovaná Čínskou rozvědkou, ani nějaké EET.

    Možná, že v hlavě Tvrdíka a Zemana se obchod dělá tak, že stáhnete kalhoty a vystrčíte zadek, ale reálně se dělá obchod tak, že vstoupíte do obchodního vztahu s protější stranou a prodáte ji to co máte, ona nemá a obráceně. A rozhodně nemám pocit, že nám chybí rýže nebo další montovna aut. Vím, že nám chybí páteř, rovná páteř a charakter, názor a schopnost s ním jít ven.

    A k Andrejovu Hnízdu? Když jde někdo po politiky s tím, že je nekuřák a všichni kuřáci musí být potrestáni, protože je to nezdravé a drahé, ale pak je chycen jak kouří doutník za 50 mio a vysvětlí to ve stylu. Kouřil jsem, ale nešlukoval, tak je to vlastně jen bezcharakterní zatípnutý vajgl.

    A je tu konec. Chleba nezlevnil, problémy se nevyřešili, ale přestal jsem se vnitřně užírat z toho co se kolem děje. Jdu zase makat a brzy čekám napíchnutý telefon rozvědkou(čínskou) a několik kontrol z finančáku. Mějte se.