Brutus extreme orienteering

    0

    Rogainingová sezona začala – příběh o Brutusu (Ondřej  a Radovan)

    Psal se rok 1997 a dlouhé laufy po botách běhal málokdo. Když to bylo navíc podle mapy jako Brutus EXTRÉME ORIENTEERING, sešla se nás skupinka. Přesto na ten první ročník mohu jen těžko zapomenout. Sedmihodinový trek po Vizovických vrších, slivovice jako cena pro vítěze a Fleret hrál v sokolovně až dlouho přes půlnoc (nasněžilo a brácha odešel bos někam směr nádraží – našli jsme ho podle stop).
    Letos se Brutus vrátil po dlouhých letech na Moravu, na Bunč do Chřibů a zase měl hrát Fleret. V lednu mi však objevili prasklý meniskus a operace v polovině února se zdála jako jasná stopka. Jenže berle jsem zahodil hned po operaci a druhý den plnil rodinné povinnosti na běžkách. A nakonec to dopadlo i na Fleret, Chřiby a vlastně i tu slivovici. Dva dny, ve dvojici s Radovanem Čechem, druhé místo pro INOV-8.
     

    Na Brutus jezdím už čtvrtý rok, v předchozích letech mě z neznámých důvodů tento závod míjel. Zatímco kamarádi se těší na návrat ke kořenům ultra závodů, já spíše na Bunč jako místo, kde se u nás rodil OB jako disciplína, Moje ultra začátky se pojí k Jizerským horám.
    Při rogainingu se běhá v terénu – lesní pěšiny střídá bahno, louky, šutroviště, a tak jsem vždy v článcích děkoval především botám – nekloužou, drží v terénu a sedí na noze –  a tak i v permanentním vlhku nemá člověk puchýře. Beru jako nevyslovenou samozřejmost, že tohle moje dva roky staré Roclite 315 stoprocentně plní a navíc jsou to držáky. Tentokrát bych ale chtěl poděkovat především Mudr. Hebelkovi, který mi meniskus odoperoval. Jestli rychlá rekonvalescence nějak souvisí s tím, že kvůli koncepci jednoduché boty od  INOV-8 běhám přirozeně, těžko říci.
     
    Únor se odehrával v duchu nezvyklých úvah. Po téměř deseti jsem letech letos řešil otázku, koho oslovit jako parťáka pro závody týmů, a to hned ve dvou případech. Ondra je pořadatel letního Mistrovství Evropy v rogainingu v Novohradských horách a navíc jde na operaci s kolenem.. Brutus nemůže stihnout! První komplikaci odvál pokrok medicíny a touha po běhu. A na léto už jsem taky připraven. Sezóna začíná! Vrcholem bude Mistrovství světa za daleko za polárním kruhem ve Finsku.