Běhám s pokémony II, aneb, až natrénuji, tak se přihlásím na nějaký závod:)!

    0

    Každý rok to znova zjišťuji.. Začátky jsou krásné, ale těžké — nebo taky, že začátky jsou těžké, ale krásné! :)… Hlavně — jak člověk stárne, tak mi přijde čím dál těžší najít tu správnou motivaci pro tréninkové úsilí, obzvlášť, když nepatřím mezi nějaké reprezentanty a jak to mile řekla moje trenérka.. “Letos se zaměříme, abys to co natrénuješ lépe zužitkoval na závodech.. Hlavně žádné tankodromy na 24h a tak”..:).

    Abych se při svých začátcích nenudil a byl i něčím “užitečný”:), tak mi syn na telefonu nainstaloval pokémon-go a kudy běhám, tak líhnu vajíčka a chytám různé “potvory”. Úplnej Ash Ketchum:).

    Nicméně se znova utvrzuji v tom, že je to velmi zajímavá aplikace, která opravdu vede “hráče” a nejen děti:).. k tomu, aby různě chodili, pobíhali.. prostě byli venku a lovili pokémony. Navíc má v sobě schované celkem zajímavé motivační nástroje.. Představte si.. Jeden z nejhorších/nejslabších pokémonů je  MagicCarp, nemá žádnou sílu, vlastně nemá ani žádný útok. [pro znalce — má útok “splash!”, ale po něm se vůbec nic se nestane;)], Ovšem pokud těch “kapříků” nachytáte strašně moc.. tak se tohle neužitečné zvířátko vyvine v šíleně silného vodního draka Giradose!:).

    Proto, i když mám tendenci se teď vidět na úrovni MagicCarp(a), tak věřím, že když se budu pilně snažit, trénovat a “sbírat ty svoje candy”.. tak mám šanci!

    A tak jo.. Doma sice různě řádila chřipka, trochu mi teče z nosu, ale pravidelně s sebou beru v zapnutém telefonu pokémony a postupně, velmi postupně a pomalu začínám běhat. Tradičně je s tím spojena řada veselých zážitků a příhod. Oproti minulým sezónám, běhá čím dál tím víc lidí, v podstatě, co Čech, to běžec:).. Takže o vesele a motivující setkání není nouze.

    Zrovna takhle v úterý se vracím z údolí. Ruce i displej telefonu jsou studené a tak ovládání (byť jednoduché hry) vázne. U jedné “zastávky” proto přejdu do chůze, snažím se něco “chytit”, dýchám si na ruce a display.. V té chvíli probíhá dvojice běžců, která krouží kolem rybníka v centrálním parku. Jeden z nich říká druhému: “Vidíš, teď běhá úplně každej, hlavně aby tohohle nekleplo — abysme ho nemuseli zachraňovat!”:).. Potěšila mě jejich starost o moje zdraví, je vidět, že běh nás dělá lepšími.:)… Nakonec jsem “tu potvoru” chytil a běžím domů.. Těsně před tím, než mizím z parku je potkávám znova.. Ted ten druhý ke mně promlouvá a říká.. “Výborně! Hlavně pomalu a postupně!” … Potěšilo mě to, pozdravil jsem je a usmál se. Přidal dobrou řadu, že až natrénuju, tak se mám přihlásit na jaře na nějaký závod!

    Tak jsem jim to slíbil! 🙂

    Všemu zdar! Našemu úsilí a ultra .. zvlášť!
    12:)

    PS. V úterý mizím služebně do města hříchu a tak plánuji, že snad ve velmi brzkých ranních hodinách bych mohl pobíhat po bulváru kolem kasína Bellagio — ale nebudu přemýšlet jestli by se to nedalo jednoduše vykrást nebo aspoň udělat bank. Doma mi říkali, že peníze kazí charakter:).