Bára jede do Holandska

    0

    Život je někdy plný zvratů, změn a záleží jen na nás samotných, jak se k tomu postavíme.

    Mým snem bylo si vyzkoušet pracovat v zahraničí a zkusit žít v jiné zemi. Neměla jsem nikdy tečku na mapě, kde přesně chci žít, ale velkým lákadlem byla vždycky Amerika. Jako holka z Prahy ,oblbnutá seriály tipu Sex ve Městě, jsem si vždycky myslela, že Amerika je to, co potřebuju a že tam najdu štěstí.

    Pana božského jsem našla v Praze a vím, že perfektní make up a šaty od návrháře nejsou to nejdůležitější. Ameriku jsme navštívili spolu s panem božským a viděla jsem místa o kterých se v televizi nemluví a jak žije většina Američanů. Rozhodně to neodpovídalo seriálovým příběhům a chvílemi se člověk nestačil divit. Ne, že bych Ameriku zavrhla, pořád je na mém listu zemí, kde bych jednou chtěla pracovat, ale hodně dobře si to budu promýšlet.

    Teď je na řadě Holandsko a světoznámý Amsterdam a proč je tou vyvolenou zemí právě země tulipánů, dřeváků a větrných mlýnů?

    Před 7 lety jsem se díky inzerátu na nástěnce na FTVS stala trenérkou Nike Running Clubu. Práce trenéra mě začala bavit, naplňovat a značka Nike mi přirostla k srdci. Postupem času jsem dostala možnost zapojit se do různých projektů, akcí a před 4 lety jsem nastoupila do firmy jako asistent sportovního marketingu. Práce mě moc bavila, skvělá parta lidí, propojení sportu a skvělých produktů mne utvrzovalo v tom, že je to firma pro mě a já jsem v práci šťastná a každé ráno se do ní těším. Nike je globální firma a nabízí možnosti práce v zahraničí a nebyla bych to já, kdybych této příležitosti nevyužila. Po měsících snažení se můj sen stal skutečností, získala jsem práci na evropské centrále v holandském Hilversumu.
    Zítra odlétám, já a tři tašky plné oblečení, bot, knížek a osobních věcí. Mísí se ve mně pocity strachu, napětí, očekávání, nejistoty a nervozity. Hrozně rychle to uteklo a už za pár hodin budu stát na letišti, loučit se s Honzou a přemýšlet jaké to bude, co mě v nové zemi čeká, jaký bude můj pracovní tým a za jak dlouho tu budeme opět všichni spolu, já, Honza a Roshe.

    Jsem pozitivní člověk a snažím se i veškeré nové věci brát jako výzvy a pozitivní životní změny. Řekla jsem si, že si to musím udělat od začátku hezké a příjemné, jedině tak pak budu spokojená v práci i v osobním životě. Udělala jsem si seznam věcí, které budu dělat, kam pojedu, co uvidím, s čím začnu a v čem se budu vzdělávat a zdokonalovat. Seznam se z nevinných pár řádků rozšířil na necelou stránku a opět se projevil můj věčný problém, snaha stihnout všechno.

    Uvidíme, jak se mi to vše podaří skloubit s novou prací, ale věřím že to všechno zvládnu a dosáhnu svých cílů a předsevzetí.

    Nebojte se, blog je jedna z věcí, která je na listu na prvních řádcích a já se už moc těším, jak  s vámi budu sdílet své zážitky a postřehy z nového holandského života.
    Plán je jasný, pracovat, běhat, cvičit, a vytvořit domácí pohodu pro Honzu a našeho kocoura Rosheho.

    Držte mi palce, budu to potřebovat!