Banánový chlebík podle Fitness Brokolice

    0

    Kuchařek není nikdy dost a tahle je navíc zaměřená na sportovce a obohatí váš jídelníček o skvělé veganské recepty. S Fitness Brokolicí jsme se seznámily na Crossfit kurzu pro začátečníky v CrossFit Hometown. Lenka se s Magdou pravidelně potkávala 2x týdne v gymu, ale pořádně se zapovídaly až při poslední lekci. Zjistily, že se vlastně skrze Intstragram a blog znají a dostaly jsme od Magdy kuchařku i s osobním věnováním.

    Striktním veganem už sice nějakou dobu nejsem, ale kromě občasného zařazení šunky a ryb, veganskou stravu vlastně dodržuji. Když jsem kuchařkou listovala, musela jsem si vzít kapesník, jak jsem doslova slintala nad nápaditými recepty. Nebylo jednoduché vybrat recept, který vyzkouším, tak jsem to udělala mazaně, dala jsem kuchařku Honzovi, ať si vybere něco dobrého a já mu to připravím. Tuhle část mého blogerského života má nejradši, když postuju nějaký recept, protože on je ten hlavmí ochutnávač a strávník. Honzovi padl do oka banánový chlebík, hlavně proto, že miluje banány a nejradši má sladkou verzi chleba s oříšky a sušeným ovocem, takže se moc dlouho nerzhodoval.
    Tento recept je jednoduchý a hlavně neptřebujete žádné extra suroviny, banány má doma většina z nás a nějaké ty ořechy, rozinky a hořkou čokoládu taky najdeme. Recept jsem trochu přizpůsobila druhům surovin, které jsem měla k dispozici. Mouku jsem použila kaštanovou, místo lískových ořechů vlašské ořechy a hořkou čokoládu jsem nahradila drcennými čokoládovými boby. Příprava byla jednoduchá, nezašpiní se skoro žádné nádobí (pozn. zjistila jsem, že řada lidí si vybírá recepty i podle toho, kolik bude potřeba nádobí a může je odradit velká spořeba a následné mytí) a nejdůležitější je, že chlebík chutná přímo famózně.
    Dobrou chuť!
    Ingredience:

              100g pohankové mouky
              100g rýžové mouky
              50g cizrnové mouky
    Já jsem použila 250g kaštanové mouky, která dala chlebíku tmavší “čokoládovou” barvu.
              25g mandlí
              25 g lískových oříšků (já jsem použila vlašské, ale můžete jakékoliv dle chutě a preferencí)
              4 banány
              1 střední cuketa
              50g rozinek
              25 hořké čokolády (já jsem použila čokoládové boby)
              3 lžíce brusinkového sirupu
              12g kypřícího prášku
    Postup přípravy:

    1.   Nejdříve si ve velké míse smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Poté přídáme najemno nastrohanou cuketu a dohladka rozmačkané banány.
    2.      Do vytvořené směsi postupně přidáme rozinky, brusinkový sirup, mandle, ořechy, část čokoládových bobů a vše promícháme.

    3.      Směs přelijeme do předem vymazané chlebové formy. Já používám kokosový olej a formu vysypávám sušeným kokosem.
    4.      Chlebík jsem ještě na závěr pokryla pokrájenými banány a posypala zbytkem čokoládových bobů.