6/8T příprava na Maraton v Košicích

    0
    Hned ze startu upozorním, že dnes to bude bez vzlyků a nářků, plnotučný tréninkový týden tak jak to mám rád! V pondělí si dám 15km @ 4:25/km a běží se lehce, ale až po řádném rozklusu, sobotní štreka z předchozího víkendu mi docela odrovnala lýtka, že ani nedělní regenerace neměla dostatečný účinek. Další prověrkou jsou středeční úseky 400-800-1200-1600-2000, které jsem běžel už s čelovkou. Byl jsem předtím pomáhat tchánovi s pšenicí, kdy jsme dovezli cca. 60x50kg pytlů, s kterými jsem si užil až až, když jsem je házel pět na sebe. Byl jsem nadšený, protože jsem to bral i jako silový trénink pro horní část těla, ještě v pátek jsem to cítil. 
    A je tu sobota, podle plánu bych to měl běžet s důrazem na udržení tempa posledních cca. 30min, volím jednoduchou, příjemnou trasu do Ostravice a zpátky. Na vzdálenosti 1/2M zkouším do sebe dostat gel, jenže otevřít ho je nadlidský úkol.. Takhle by to v závodě nešlo! Když já tyhle srajdy moc nepoužívám, právě proto jsem si říkal, že by bylo fajn si to odzkoušet. Nakonec se do něj dostanu pomocí zubů a obsah do sebe vcucnu. Bylo to v pohodě, značka SIS (science in sport) , příchuť cola s obsahem kofeinu. Zvolil jsem ho ( koupil jsem více variant ) hlavně z důvodu ranního vyběhnutí (cca. v 5:30) a noc byla krutá. Sousedům plakalo dítě nonstop a šlo to slyšet i k nám. Gel opravdu po chvíli nabudí a mě zbývá tak akorát 10km. Propracuji se na mezičasy kolem 4:30/km a jde to velmi dobře.  Tep je v pohodě, kéž by to takhle šlo i v den D. Odpoledne koupačka s rodinkou na bazénu, kde se dobrovolně vrhnu pod silné vodotrysky a nechám si masírovat nohy 🙂 . Týden zakončím blouděním po okolí v lážo plážo tempu a cítím se skvěle. 
    inovejty se nebojí ničeho.. 🙂
    Botky – “maratonky” už mám doma, koupil jsem Inov-8 F-Lite 195, v lokálním obchodě Jump sport je teď mají za necelé 2000,- , takže nebylo co řešit. Sedly mi hned při prvním odzkoušení, tak jsem byl nadšený. Ve středu je možná zajedu na hodinovce, kdy mám předepsáno 15km @ 4:25/km.