5/8T příprava na Maraton v Košicích

    0
    Za tento týden není moc co psát, když jsem běhal, tak to bylo spíš kulhání a odlehčování levé nohy. Někdy to bolelo jen trochu, jindy jsem to zabalil po pár set metrech. Nic příjemného, ale nerad běhám přes bolest, zvláště pokud neznám jasnou příčinu. Za zmínku snad jen stojí sobotní dlouhý běh, který začínám tlačit k maratonskému tempu a docela to šlo, než se opět noha ozvala. V časovém okně 2h 40min jsem si vypočítal, že bych měl utáhnout cca. 34km @ 4:40/km, což bylo reálné do 29.km, pak už jsem jen řešil, jak došlapovat, ať se úpony ozývají co nejmíň. Celkově jsem uběhl 31km, takže jsem se mohl skoro pochválit. Přišlo mi to docela snadné, ale v neděli jsem měl lýtka jak z betonu, a tak jsem jim dopřál regenerační běh ráno i večer a po obědě jsme si vyjeli s rodinkou na bazén.
    Nějakým zázrakem jsem uběhl 85km, bohužel 2/3 z objemu opravdu jen šourání. Tak snad to následující týden opět nakopnu, nerad bych do Košic dorazil “skoro připraven”. Uvažoval jsem i nad posunutím startu o rok, pokud by se situace nelepšila s tou mojí haksnou, ale zdá se mi, že vidím světlo na konci tunelu. 
    Pro jistotu jsem se nechal vylekat několika případy, kdy šlo o achilovku, např. – http://www.behej.com/2010031102-vit-pavlista-chut-navratu-po-zraneni.html .  Vítkovi jsem zkusil napsat přes FB, jak se mu podařilo vyřešit bolesti achilovek a odpověděl mi, že se toho úplně nezbavil, přesto hlavně balanční cvičení a doplňkové cviky pro záda mu pomáhají nejvíc. A to jsem si rychle vzpomněl na mé první běžecké krůčky, kdy mě pořád něco bolelo a vyzkoušel jsem tehdy na sobě mraky cviků. A tak jsem se opět pustil do experimentování a začíná to pomáhat. Boty mi teď nejvíce sedí tenké prošlapané slupky Inov-8 flite 195, nad kterými už delší dobu uvažuji, že je vezmu i do Košic. Na 1/2M v Ostravě jsem je měl a běželo se v nich skvěle, jen asi koupím nový pár. 
    Takže mám před sebou dva týdny pořádného tréninku a pak už jen týden ladění a ládování a lenošení. Na MMM je LLL ideální příprava 🙂 .