2/8T příprava na Maraton v Košicích

    0
    Mám před sebou třetí týden přípravy na Košice, tak se opět ohlédnu za uplynulým týdnem. Když vynechám volné klusání a regeneraci, což tvoří polovinu tréninkových jednotek, tak z těch zábavnějších tréninků můžu jmenovat:

    Pondělní maratonské tempo 16km @ 4:25/km , kdy se mi běželo pocitově dobře a jen občas jsem se dostal s tepem k 160tf, pršelo a bylo docela chladno, takže jsem se ani nijak nepřehříval 🙂 . 

    Ve středu jsem měl v plánu 3x3km @ 4:08/km MK 1km (hodně pomalý meziklus) , sotva zabouchnu dveře a vyběhnu, nohy jsou jak z olova a mám chuť to rovnou zabalit. Na stanovené tempo nemám ani pomyšlení, a tak si říkám, že to zkusím aspoň rozběhnout a uvidí se. Rovinky už byly trochu lepší a v půlce prvního kiláku koukám na tempo +- 4:10/km, běžím uvolněně, nakonec se skoro vždy trefím na sekundu a po poslední trojce si s radostí zatleskám 🙂 . Super pocit!
    Čtvrtek nestíhám ani ráno, ani večer vyklusat, cítím, že to po středě moc potřebuji, ale časově to nevyšlo, tak si to vynahrazuji 2 běhy v pátek.
    V sobotu mě čeká opět delší výlet, tentokrát sebou beru vodu a i když není moc horko, naplánuji si 1dl pít každých 8km, v trase mám 5km okruh, který si dám 2x, takže vodu nemusím mít stále v ruce. Běží se mi mnohem lépe než minulý týden, první polovinu se držím s tepy kolem 135-140tf a vychází mi to na cca. 5:10/km , v druhé půlce trochu přidám a tepy se zvednou až k 150tf, pro mě pořád hodně pohodlné úsilí, a tak si celý výlet užívám, jen závěr je trochu náročnější, asi jsem měl hodně utažené tkaničky na pravé noze a dost mě bolí nárt. Za 2h 40 min uběhnu cca. 31,5km.
    Vzhledem k tomu, že plánuji zařazovat ranní běhy, snažím se natáhnout spánek aspoň na 7h, jídlo a pitný režim si hlídám, tak snad to půjde dobře i v dalších týdnech, za 14 dní už budu mít Ostravský 1/2M za sebou, tak jsem hodně zvědavý, jak to půjde. Tento pátek bych měl běžet Palkovice-Kubánkov, můj oblíbený závod, ale trochu mi nezapadá do tréninku časově, bylo by to na úkor sobotní štreky, nejspíš ho proto vynechám..