25.5. RUNCZECH Karlovy Vary

    0
    25.5. 2013       START    18:00 h
    SOBOTA 1/2 marathon Karlovy Vary
    42. Vaněček Michael SUTRI Prachatice 01:26:04

    Start 00:00:02
    5 KM 00:19:42
    10 KM 00:39:52
    15 KM 01:01:11
    Cíl 01:26:06
     Běžecký závod seriálu RUNCZECH a jeho prémiové umístění do v Karlových Varů mi udělal nesmírnou radost. Nikdy jsem v tomto městě nebyl a s jeho účastí jsem něváhal. Registruji se několik měsíců předem pevně rozhodnut s účástí.
    Cesta do Karlových Varů vzdálena 186 kilometrů zabere slabé tři hodinky. Předpověď počasí na dnešní den slibuje déšť. Teplota chladných 9 stupňů. V nedalekých Krušných horách poletuje sníh, v Karlových Varech zatím bez deště. Ihned po příjezdu vyhledávám registraci umístěnou v hotelu Thermal. Poprvé v seriálu RUNCZECH se registruji i do rodinného běhu na 3kilometry. Chci si kompletně užít atmosféru Karlových Varů. Původně jsem měl v plánu vzít sebou i děti, jen nepřízeň počasí tento plán mění. REGISTRACE, čísla, startovní tašky vyzvednuty a MY si můžeme v poklidu prohlédnout město. Město je úchvatné a nádherné. Skutečně naplněné rusky znějícím slovem. Tak jak se o něm vypráví 😀

    RODINNÝ BĚH mne překvapuje svou úžasnou pohodovou atmosférou. Užívám si každý stovky metrů.

    Pro babičku premiéra v behu, pro mne nádherné zpestření a rozhýbání před závodem. Před chladným počasím se schovávám jako mnoha běžců v Hotelu Thermal. Přečkávám desítky minut do startu. Přes studené počasí volím tílko a trenky. Po kilometru je vždycky teplo. Zimu člověk nemá šanci cítit.
    Připravený – natěšený na Karlovarský půlmaraton zaujímám mou oblíbenou startovní pozici v první řadě hned za ELTNÍmi běžci. Kličkovaná po startu se dnes konat nebude.

    Běží se 3 krásné stejné okruhy.

    START
    Vybíhám svým tempem a první kilometr se držím s černými ženami. Alespoň jsem viděn v televizní kameře, na fotečkách v galeriích.

    Mám rád rychle rozběhnutý závod. Co ztratím na začátku, dohnat v závěru již neumím… Půlmarathon mi připadá jako sprint na krátkou vzdálenost. Od startu až do cíle svým maximálním tempem bez chvilky oddechu.

    První kilometry hledám své tempo, svou skupinku do které se zařadím. 

    Pouze na první okruh, na 7 kilometrů, nalézám skupinku do které se schovávám. Po 7 kilometrech se rozpadne a chvílemi sipřipadám, že běžím na trati sám.

     12kilometr, moje utrpení. Z neznámého důvodu dostávám do břicha neskutečné křeče. Co závod to vždy nějaká potíž. Ale nikdy nic nevzdávám, překousnu to a po pár kilometrech bolest odchází….
    1500lidí na trati ?? a já to celé musím běžet sám …. Nikdo mi nechce doběhnout. Nemám se čeho držet. Jen svého pocitu a informací z hodinek….
    V posledním okruhu se naplnilo očekávání a začínám předbíhat běžce o jedno kolo. Atmosféra závodu je úžasná. Diváků kolem trati je neskutečně mnoho. Hlasitě povzbuzují a dodávají závodu úžasnou atmosféru. 

     Poslední okruh. 5 kilometrů do cíle. V těle spousta sil na závěrečný finish. Mohl jsem si na posledním kilometru dát pořádně do těla a jít na maximum. Vzdávám to. Užívám si atmosféru, dobíhám svým tempem s radostí a úsměvem se vztyčenýma rukama nad hlavou protínám cílovou čáru 🙂
    FANTASTICKÝ ZÁVOD kazilo jen chladné počasí. PO DOBĚHU SI ČLOVĚK NEMŮŽE SEDNOUT A PROMÍTAT SI V HLAVĚ NÁDHERNÝ ZÁŽITEK. Rychle na masáž nožiček, vyzvednout batoh, posbírat chutné syrovátkové MADETA nápoje a pryč…. “”JEJDA zpátky já si nevygravíroval čas na zadní stranu medajle”” Zvěčnit na památku svůj čas z hezkého závodu… ZIMA je ukrutná, pospíchám do auta a těším se jak si cestou domů v autíku zatopím…

    DOMŮ dorážím až o půlnoci… Noční návrat ze závodu je únavný. Nucené přestávky na benzínových pumpách u kávy jsou povinností…
    ÚŽASNÝ běžecký den
    KARLOVY VARY za rok opět nashledanou….
    Přijedu – ten zážitek za to stojí a všem doporučuji…..