Strava plugin Stravistix pro Chrome/Operu – zadarmo :-)

    0
    Pro svou potřebu mi stačí maximálně SW Sporttracks, ale když sem tam zabruslím do webového deníku na Strava.com , kde se můžu hlavně porovnat ve výkonech s ostatními “Stravníky” , tak mě zaujme tu a tam možnost nahlédnout do podrobnějších statistik u členů, kteří mají předplacenou plnou verzi. Ano, u vašich dat podrobný rozbor nenajdete, ale je vám dovoleno nahlédnout, co byste po zaplacení mohli získat. A před pár dny jsem na jednom diskuzním fóru narazil na webový plugin, který se po instalaci a prvotním nastavení začne chovat jako skoro plnotučná verze stravy a možná toho umí i víc.
    běžná instalace pluginu do chrome prohližeče
    S nastavením je dobré si aspoň trochu vyhrát, zóny pro tep, tempo, rychlost pro cyklisty, kadence, stoupání v % a metrech, atd. Pak nastavení obsahuje další fičuriny, vztahující se na segmenty, trasy, vzájemný ranking , no je toho tolik, že to prostě stojí za prozkoumání 🙂 , pro základní představu, co plugin umí, určitě nemusíte trávit hodiny nad nastavením. To už si postupně můžete doladit.
    Když se pak po prvotním nastavení přihlásíte na Strava.com , budete požádání o potvzení polohy a nejspíš integraci pluginu, ve vašem profilu se objeví několik novinek. Nejprve rozšířené menu o funkce a nastavení celého pluginu.
    rozšíření menu Stravy
    Dále se objeví rychlá statistika pro cyklo/běh vpravo pod týdenním tréninkovým logem. Přesnost těchto údajů závisí na historii dat, které jsou v Stravě naimportovány, v mém případě si musím počkat do dalšího roku 🙂 . 2014 i 2013 nejsou kompletní dle mé běžecké historie.
    A teď ta největší zábava nakonec, detailní pitva jednotlivých tréninků. Zde již na úvodní straně záznamu můžete pozorovat, že zde přibylo několik údajů navíc, TRIMP, avg. tempo a doba stoupání, + oranžové tlačítko “show extended statistics” , což vám teprve provede největší rozborku všech posbíraných dat – zóny tempa, tepu, stoupání, atd. 
    pozměněný vzhled logu tréninku
    No a pro hračičky je tu pak ještě menu “Remote views” v levém menu, které odkazuje na další weby, jenž umí například spočítat plochu v mi2 , kterou jste obkroužili, nebo pak další porovnání segmentů a dat na veloviewer.com , což bude nejspíš zajímavé pro cyklisty. 
    Takže to by bylo stručné představení tohoto pluginu, který si troufám říct, najde dost příznivců. Vývojářům přeji, ať jim nadšení zůstane 🙂 .