Krásný nedělní večer!
Kdo z Vás viděl video z červencovýho Spartana v Polsku, možná si všiml, že jsme se s Majdou před závodem doslova ládovaly veganskýma kuličkama. Majda je totiž co se veganskýho vaření a pečení týče absolutní masterchef (což se o mně říct rozhodně nedá) a já bych nikdy nevěřila, že to může být tak dobrý. A jak to tak chodí, vzala jsem si recept… a nechala ho ležet pár týdnů na stole, než jsem se jednoho dne konečně rozhoupala je udělat. A když jsem zjistila, že to zabere asi jen 10 minut, docela rychle se staly u nás doma oblíbenou součástí jídelníčku.
Na jednu dávku:
1/2 hrnku mandlí
1/2 hrnku pekanových ořechů
1 hrnek datlí
2 PL peanut butter
kokos
Mandle a pekanové ořechy rozdrtíme v robotu (můžete si vybrat jestli na jemno nebo na menší kousky, já osobně doporučuju pomlít jen trochu na menší kousky, líp se z toho dělají ty kuličky). Přidáme pomleté datle a nakonec máslo (lepší vyndat předem z ledničky, aby bylo měkké). A teď přijde nejlepší část – všechno rukama zpracujeme dohromady. Kdo zná konzistenci peanut butter, určitě si umí představit, jak se to perfektně lepí na ruce a všude kolem, doslova chuťkovka. Nakonec z hmoty vytvoříme kuličky / koule, obalíme je v kokosu a dáme do ledničky
Easy like that!
Jestli máte tip na podobný rychlý a zdravý „recept“, budu vděčná, když mi ho hodíte do komentářů!
Mějte se krásně!