Banány. Kupujeme a jíme je prakticky každý den. Čas od času se stane, že se nás rodiče snaží zachránit před smrtí hlady, jak jinak než trsem banánů. Pak řešíme, co s přebytky.
Víc než smoothie mě baví pečení a tak jsem byla hodně ráda za recept na super vláčný banánový chlebíček. Ideální k snídani, pro návštěvu nebo jen tak.
Korpus:
- 4 -5 zralých banánů
- 7 vajec
- 2 lžíce medu nebo ½ hrnku tmavého cukru
- rýžová mouka nebo jakákoliv jiná
- 2 lžíce proteinu např. rýžový od Mybotanika
- 2 hrsti vlašských ořechů
- ½ čaj. lžičky jedlé sody
- špetka soli
Krém:
- 250g ricotty
- 3 banány
- pár kapek citronu
- 1 lžíce medu
Postup:
- Začneme banánovým piškotem. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. V druhé míse vyšleháme tuhý sníh.
-
- Půlku banánů jsem rozmixovala a druhou polovinu jsem rozmačkala a zamíchala spolu s moukou, proteinem a nasekanými ořechy do žloutkové směsi.
- Pak jsem přimíchala zlehka sníh z bílků.
- Hmotu jsem vylila na pekáček s pečícím papírem a pekla cca 50min na 160°.
- Piškot jsem pak nechala vychladnout. Nejlépe přes noc v lednici a rozkrojila na půl.
- Rozmačkala jsem banán a smíchala jej s ostatními surovinami na krém.
- Ten jsem navrstvila mezi korpus a ještě jej vylepšila pár banány.
- Pak jen nakrájím a baštím.
Dobrou chuť 🙂