Taky máte z dětství traumata spojená s jídlem? Já jich mám ze školky několik, teplé mlíko se škraloupem, dušená mrkev a květákový mozeček. Stačilo to ucítit a můj žaludek už stávkoval. Mlíko nepiju a dušenou mrkev už mi naštěstí nikdo nenutí. A ke květáku jsem cestu nakonec našla, trvalo to 30 let. V květákových placičkách totiž ani zdaleka nepřipomíná mozeček ze školní jídelny.
rozpis je cca na 12 placiček
- 1 květák
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1/3 hrnku nasekané petrželky
- 3 stroužky česneku
- římský kmín
- 1/2 lžičky soli a pepře
- 2 vejce
- 150g strouhaného parmezánu
- protein (to když to chcete mít jo zdravé)
Postup:
- Květák nastrouháme na struhadle nebo rozmixujeme. Dáme do utěrky a vymačkáme z něj vodu, pak necháme cca 20 min odstát.
- Květákovou rýži smícháme s kořením, petrželí, rozmačkaným česnekem, parmezánem, proteinem a vajíčky.
- Ze vzniklé hmoty tvarujeme placičky a pečeme na 200°C 35-40min dokud nezhnědnou.
- Easy-peasy – hotovo 🙂