Před dvěma týdny jsem měla ve svém Hilversumském bytě návštěvu a to až z Prahy. Přijelo za mnou rovnou 8 členů mé rodiny a následující den jsme vyrazili na týdenní plavbu lodí po Holandských kanálech. Když se vám sejde 8 lidí různého věku, chutí, diet a alergií, je celkem nadlidský úkol vymyslet, co jim upečete k snídani. Jeden je bezlepkář, druhému nedělají dobře mléčné výrobky a k tomu děti jsou mlsné a jedí očima, takže koláč musí i hezky vypadat.
No, chvíli mi to trvalo, než jsem vymyslela ideální kombinaci, která bude vyhovovat všem. Vznikl z toho koláč s cizrny, strouhaného kokosu, koření, ořechů a jablek. Pro ty, kteří si to chtěli ještě vylepšit, jsem udělala tvarohovou polevu na pokapání koláče před servírováním. Nakonec to dopadlo dobře, koláč všem chutnal a s čerstvou kávou na palubě lodi to byla přímo ideální kombinace.
Ingredience
- 250 g cizrny z konzervy
- 50 g strouhaného kokosu
- prášek do pečiva
- med nebo cukr na oslazení
- skořice
- vanilkový extraktu
- 3 vejce (já měla 6 z důvdu dvojnásobného množství)
- vlašské ořechy
- jablka
Tvarohová poleva:
- 250 g tvarohu nebo bíleho jogurtu
- med/cukr
- vanilkový extrakt
Postup:
1.Cizrnu rozmixujeme společně s kokosem, práškem do pečiva, medem, kořením, vanilkovým extraktem a vejci do hladkého těsta.
2. Do vzniklého těsta přimícháme ořechy a promícháme.