Cizrnový koláč s jablky

    0
    Před dvěma týdny jsem měla ve svém Hilversumském bytě návštěvu a to až z Prahy. Přijelo za mnou rovnou 8 členů mé rodiny a následující den jsme vyrazili na týdenní plavbu lodí po Holandských kanálech. Když se vám sejde 8 lidí různého věku, chutí, diet a alergií, je celkem nadlidský úkol vymyslet, co jim upečete k snídani. Jeden je bezlepkář, druhému nedělají dobře mléčné výrobky a k tomu děti jsou mlsné a jedí očima, takže koláč musí i hezky vypadat.


    No, chvíli mi to trvalo, než jsem vymyslela ideální kombinaci, která bude vyhovovat všem. Vznikl z toho koláč s cizrny, strouhaného kokosu, koření, ořechů a jablek. Pro ty, kteří si to chtěli ještě vylepšit, jsem udělala tvarohovou polevu na pokapání koláče před servírováním. Nakonec to dopadlo dobře, koláč všem chutnal a s čerstvou kávou na palubě lodi to byla přímo ideální kombinace.


    Ingredience
    • 250 g cizrny z konzervy
    • 50 g strouhaného kokosu
    • prášek do pečiva
    • med nebo cukr na oslazení
    • skořice
    • vanilkový extraktu
    • 3 vejce (já měla 6 z důvdu dvojnásobného množství)
    • vlašské ořechy
    • jablka

     Tvarohová poleva:


    • 250 g tvarohu nebo bíleho jogurtu
    • med/cukr
    • vanilkový extrakt
    Postup:
    1.Cizrnu rozmixujeme společně s kokosem, práškem do pečiva, medem, kořením, vanilkovým extraktem a vejci do hladkého těsta. 


    2. Do vzniklého těsta přimícháme ořechy a promícháme.




              3.Těsto dáme na plech a poklademe pokrájenými jablky. 






          

         4.Koláč pečeme v troubě na 175 stupňů přibližně 40-45 minut. 


        5.Před podíváním můžeme koláč vylepšít tvarohovou polevou.





      Dobrou chuť :)!