Banánovo kakaový flapjack

    0

    Poslední dobou mi nějak schází čas, přes samou práci horkotěžko stíhám trénovat. Do toho závody a léto je v čudu.  Polovina prázdnin byla ve znamení stěhování a konečně jsem se taky dočkala dne, kdy jsem mohla pokřtít novou kuchyň.

    14034778_10210236385845606_4847026692672996143_n

    A byl to krásný den. Nejen kvůli té kuchyni, ale taky kvůli načaté spolupráci s e-shopem MyBotanika. Tam totiž seženete všemožné zdravé dobroty, které vám zaručeně udělají dobře. Toho dne jsem od nich dostala na testování krabici plnou dobrot. Jediné štěstí, že kuchyň jsem vymýšlela já a tak mám unikátní výhodu, jelikož znám skrýše, o kterých Honza neví. I když já se taky musím přemáhat, abych tu raw čokoládu a super křupavé  Buckinis od lovingearth nezlikvidovala na posezení.

    buckinis mint

    Příští týden nás čeká etapový závod v Pyrenejích a to je ideální příležitost vybavit se zásobou něčeho energeticky vyváženého na občasné (haha) pozobávání.  Nedělám si iluze, že nám to vydrží déle než den, ale zkusíme to.

    Recept na tyhle vláčné a šťavnaté flapjacky (či pečené muesli)  jsem dostala od kamaráda Pecy, za což mu velmi děkuji.

    • 3 zralé banány
    • ½ hrnku rostl. oleje (kokosový ještě lepší)
    • ½ hrnku třtin. cukru (nebo jiné sladidlo jako med, agáve)
    • 1 ½ hrnku jemných vloček z Lidlu
    • ¼ hrnku rýžového proteinu (nemusí být, můžete nahradit třeba kokos. moukou nebo další várkou vloček)
    • ¾ čaj. lžičky prášku do pečiva
    • ¼ čaj. lžičky jedlé sody
    • ½ čaj. lžičky soli
    • ½ čaj. lžičky skořice
    • ½ čaj. lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
    • ¾ hrnku posekaných brusinek nebo rozinek
    • ¾ hrnku posekaných ořechů
    • 3 lžíce raw kakaa

    hdr

    Postup:
    1. Banán jsem rozmixovala spolu s něčím slakým (med, agáve, cukr…).
    2. Přidala jsem všechny ostatní ingredience a promíchala.
    3. Hmotu jsem dala na plech s pečícím papírem.
    4. A pekla cca 25min na 180°.
    5. Nakrájím a baštím.

    hdr

    Dobrou chuť 🙂